Leren ontspannen

christen mindfulnessLeren ontspannen?!

Iedereen heeft (volgens mij) wel momenten in het leven waarin je niet lekker in je vel zit. Soms is de oorzaak duidelijk aanwijsbaar. Door bijvoorbeeld stress op het werk of de ziekte van een kind of partner. Soms is het niet zo duidelijk waardoor de onbalans is ontstaan.

Ik heb persoonlijk (en in mijn werk als coach-counselor) ervaren dat het werkt om zo’n periode te zoeken naar rust door middel van meditatie. Meditatie zou ik liever willen omschrijven als stil staan en beschouwen. Hierbij maak ik gebruik van ontspanningsoefeningen met een Bijbeltekst en gebed.

Ontspanningsoefeningen

Zelf ontspanningsoefeningen doen levert meer op dan erover lezen. Ga nu maar eens rechtop zitten, sluit je ogen en luister eens maar de geluiden om je heen. Laat je gedachten los en probeer een paar minuten lang met je volledig aandacht te luisteren en anders op je ademhaling te letten.

Ontspanningsoefeningen geven meer rust in je hoofd en lichaam en helpen je om stress los te laten.

Deze ontspannings/mindfulness oefeningen brengen meer plezier in je leven en helpen verwachtingen en (zelf)kritiek loslaten. Ze zijn op vrijwel ieder moment te doen. Je leert anders naar je leven kijken en reageert op gebeurtenissen. Problemen verdwijnen niet, maar ze worden minder belangrijk. Ze maken plaats voor genieten, vreugde en plezier. Ga samen met mij leren ontspannen met deze oefeningen uit de christelijke Mindfulness training van MindCare in Krimpen aan den IJssel.

Comments are closed.

Post Navigation