reviews en ervaringen

Persoonlijke ervaringen
Coaching – Mindfulness – EMDR

Lees ervaringen van de relatietherapie/ coaching hier

Ook op www.ikzoekchristelijkehulp.nl staan nog meer reviews.

Ervaring EMDR oktober 2023
Vrouw 46 jaar uit Capelle ad IJssel

Hoi Geke,

Ik wil je even laten weten hoe het gaat na de EMDR. Vandaag had ik de tandartsafspraak. Ik was een klein beetje nerveus vooraf, maar ik voelde geen spanning in mijn maag o.i.d. Mijn ademhaling was ook rustig. De tandarts checkte mijn gebit en zei na afloop dat het heel goed ging. Er moet e.e.a. gebeuren. Maar dat doen we in kleine stapjes. Ik ben heel blij en opgelucht dat ik de eerste stap heb durven zetten. Ik zie de afspraken met vertrouwen tegemoet.
Dank je wel!


Ervaring coaching bij Burn-out
Vrouw 31 uit Rotterdam

juli 2023: Door diverse omstandigheden kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Dat was een hele zware periode. Gelukkig heb ik veel gehad aan de afspraken met Geke en ben ik hersteld en weer fulltime aan het werk. Ik merk dat ik de handvatten die ik gekregen heb steeds moet blijven toepassen. Ik kijk ondanks de ellende toch met dankbaarheid terug op deze periode.


Ervaring seksuologische counseling juni 2023: Wij zijn ontzettend dankbaar voor de hulp die Geke ons gegeven heeft. Ze heeft ons op een heel integere en liefdevolle manier begeleidt. Het resultaat is waar we naar verlangden. Heel erg bedankt!


Ervaring seksuologische counseling Echtpaar december 2022: We zijn heel dankbaar. Het gaat goed op seksueel gebied tussen ons. We vonden de gesprekken positief en professioneel. We voelden ons vrij bij jou. Ook de huiswerkopdrachten waren concreet en gaven ons nieuwe inzichten.


Ervaring seksuologische counseling online
December 2022

Deze dagen merkte ik al een verschil bij mezelf.(voor die tijd wilde ik verstandelijk een oplossing maar gevoelsmatig was t ver te zoeken). We genieten weer allebei!
Dus ik merk dat de twee sessies al veel vruchten hebben afgeworpen. Waarvoor dank!!!


Ervaring Coaching en EMDR
Augustus 2021
Vrouw, 32 jaar, uit Alblasserdam

De achterliggende maanden heb ik een grote positieve verandering doorgemaakt. Waar eerst veel momenten van spanning en onzekerheid optraden zit ik nu veel lekkerder in mijn vel.
Bewuste maar ook onbewuste ervaringen uit het verleden maakte dat gevoelens in stand bleven met als resultaat een laag zelfbeeld en emoties die soms alles kanten op gingen.
Uiteindelijk is een hele grote stap gezet door één sessie EMDR en is het behandeldoel behaald.
Er is een duidelijk en positief resultaat behaald en ook merkbaar in de thuissituatie.
Dank voor alle hulp en het luisterend oor.


Ervaring EMDR juni 2021
Vrouw 53 jaar, uit Krimpen aan den IJssel

Naar aanleiding van een moeilijke ervaring uit mijn verleden heb ik bij Geke EMDR gevolgd. Dit is een therapie die zij bij mij zeer succesvol heeft toegepast. EMDR houdt in dat de emotie die bij een bepaald concept wordt ervaren in de eerste instantie een negatieve emotie (bijv. angst) is, verwijderd wordt, zodat er plaatsgemaakt wordt voor een nieuwe emotie. Een bepaalde handeling/gebeurtenis wordt dus emotioneel geneutraliseerd. Ik zou Geke hiervoor absoluut aanbevelen bij anderen die deze therapie nodig hebben. Ze straalt rust uit waardoor je je op je gemak voelt bij haar en de ruimte ervaart om overal over te kunnen praten.


Ervaring Coaching,
Anoniem, man, 31 jaarervaring coaching ervaring relatietherapie

Sinds mijn puberteit verschuilde ik mezelf voor mezelf door heel hard te werken en leren, was ik heel druk in mijn hoofd en durfde ik dit niet los te laten. Bang voor de leegte, bang om anderen toe te laten. Dit heeft we wel geld maar geen geluk gebracht waardoor ik me eigenlijk erg arm voelde.

Na het stoppen bij een werkgever, waar ik alle kansen had en kreeg, en een overlijden in de familie had ik besloten dat het roer om moest. Ik wilde weer rust en geluk!

Een mars van 1000 mijl begint ook bij één stap dus werd het tijd om mezelf weer te vinden en durven te zijn.

Via de website kwam ik bij Geke terecht en mijn doel was om met meer rust en structuur mijn dagelijkse gang van zaken met zelfvertrouwen op te pakken en zo veel meer plezier te ervaren.

Ik ben erg dankbaar dat ik een coachtraject bij Geke heb gevolgd. Dankzij haar persoonlijke aanpak hebben we stap voor stap rust en plezier teruggebracht. Hier profiteer ik nog steeds van, ik ben weer op vakantie gegaan, heb veel nieuwe interessante mensen ontmoet, een eigen bedrijfje opgestart, geef met plezier succesvol leiding aan 80 mensen en ga elke dag met plezier en vertrouwen de dag door. Heel veel dingen zijn voor de buitenkant hetzelfde als tot een jaar geleden maar in mezelf voelt het als een wereld van verschil in positieve zin. Met een geestelijke APK en een beetje Mindfulness hoop ik dit nog meer te verbeteren. Ik durf mezelf te zijn!

Geke, bedankt!


Ervaring persoonlijke coaching
Vrouw 28 jaar uit Capelle aan den IJssel

Ik kijk terug op een positief coachtraject waarin ik mijn persoonlijke doelen heb behaald. Onderstaande is voor mij van toepassing geweest op de sessies:

– Ik kreeg veel praktische tips waar ik zowel privé als op mijn werk mee aan de slag kon
– Geke kan goed luisteren en is begripvol
– Doordat er steeds werd samengevat zat er een duidelijke lijn in de gesprekken
– Sessies gaven mij veel zelf – inzicht
– Geke kan goed en creatief inspelen op situaties die ik inbracht
– Ik vond het prettig dat er een afbakening was door de zes sessies
– Voor mij was het fijn dat er flexibele mogelijkheden waren om een afspraak te maken (om de week/om de twee weken/om de drie weken)

 


Ervaring  persoonlijke coaching
Man 48 jaar uit Bergambacht

Ervaring:
Het coaching traject heb ik als zeer prettig ervaren. Er was een ontspannen sfeer, afwisseling in gespreksvormen. Stof tot nadenken. Het heeft mij enorm geholpen.


Ervaring relatie coaching:
Stel uit Gouda
november 2020

Zoals we in ons laatste gesprek al hebben verteld hebben we onze gesprekken met jou als erg positief ervaren. Je praat op een niet veroordelende manier, maar laat wel inzien waar aan gewerkt moet worden.

De opdrachten die we hebben gedaan zijn verhelderend en laten je op een neutrale manier naar je relatie kijken.

Door de gesprekken hebben we ontdekt wat de negatieve spiraal was en hoe we deze in stand hielend. Onze relatie hebben we in een negatief daglicht gezet doordat we zelf niet goed in ons vel zaten. Dat maakte dat we elkaar op dat moment kwijt waren.

We ontdekten dat we een mooie en sterke basis hebben. We hebben nu weer vertrouwen in de relatie.

Bedankt voor je inzicht en hulp.Ervaring relatiecoaching
September
C 42 & I 41 uit Rotterdam

Wij hebben de bezoeken aan Geke als zeer prettig ervaren. Na een zeer moeizame periode in ons gezin met onder andere vreemdgaan tot gevolg was het een hele kunst om elkaar weer te vinden in ons huwelijk. En vooral weer kunnen kijken naar wat er nog wel is, vertrouwen opbouwen en samen ‘opruimen’.

In de praktijk hangt de spreuk ‘Life is not about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain’. Dit is eigenlijk precies wat de therapie voor ons gedaan heeft; Geke heeft ons begeleid bij het opnieuw vinden van elkaar en ook in de regen te kunnen dansen!Ervaring relatiecoaching
September
G en S uit Hellevoetsluis schreven het volgende:

Een paar trefwoorden die in mij opkomen bij jouw coaching:
Rust, zonder oordeel, helder, eerlijk, open, veilig, prikkelend, en respectvol.

Jij straalt rust uit en je luistert goed zonder te oordelen.
Het voelde daardoor erg veilig waardoor ik me op mijn gemak voelde.
Er was voor beide ruimte ons eigen verhaal te doen.
Je stelt goede heldere vragen en je had leuke oefeningen waardoor je geprikkeld wordt naar elkaar te kijken en te luisteren.
Alles is bij jou bespreekbaar en voelt veilig.

Het heeft ons binnen onze relatie heel veel goed gedaan door de manier waarop je ons gecoacht hebt en wij daardoor weer handvatten hebben gekregen om in gesprek te blijven met elkaar.
De Liefde die wij voor elkaar hebben is nog zichtbaarder en voelbaarder geworden, dank!

Ik zou jou zeker aanraden bij anderen!Ervaring relatiecoaching
Februari
M & M uit Barendrecht

Mijn wereld stortte in toen mijn man vertelde dat hij twijfelde over ons huwelijk. Vervolgens kwam ik erachter dat hij ‘emotioneel vreemdging’ met een andere vrouw. Mijn vertrouwen was in één klap weg. Na een paar weken van ongeloof, boosheid, verdriet en veel gesprekken, beseften we dat we er samen waarschijnlijk niet meer uit zouden komen en besloten we hulp in te schakelen. Zo kwamen we bij Geke terecht. In haar rustgevende praktijkruimte luisterde ze goed naar onze beide verhalen. Wat Geke sterk maakt, is dat ze heel betrokken is en eerlijk naar het probleem blijft kijken. Zo checkte ze elke keer of de wil er nog was van beide kanten, omdat de gesprekken anders weinig zin zouden hebben.

De sessies hebben helder gemaakt welke patronen in onze relatie geslopen waren en welk aandeel we daar zelf in hadden. We hebben nog een lange weg te gaan, maar door dit inzicht begrijpen we elkaar  beter. Nu kunnen we bewuster investeren in onze relatie. Wat ons betreft zou relatiecoaching daarom eigenlijk voor ieder stel nuttig zijn, ook in goede tijden.

 Ervaring relatietherapie/ relatiecoaching
December
B (48) en A (44) uit Capelle aan den IJssel:

We vonden het heel moeilijk om hulp te zoeken voor ons huwelijk. Vooral mijn man zag het eigenlijk niet zitten. We zijn blij dat we dit toch gedaan hebben. We voelden ons snel op ons gemak en kijken terug op goede gesprekken waarin we veel over onszelf en elkaar hebben geleerd. We hebben de gesprekken als heel veilig en prettig ervaren en durven weer samen vooruit te kijken.

 


Ervaring relatietherapie

Juni
S(64) en L (58) uit Nieuwerkerk aan den IJssel

Door problemen in onze familie kwam ook onze relatie op een dood spoor. De spanningen namen toe en dat stond tussen ons in. Geke heeft ons geholpen om pijn uit het verleden te verwerken en weer open te staan voor elkaar. Haar manier van werken was voor ons beide heel prettig. Geke nam de tijd om ons beide te begrijpen en helpen. Haar praktijk is mooi en heeft privacy. Dit in combinatie met de gesprekken was precies wat we nodig hadden.

 Ervaring
relatietherapie
Mei
K (39) uit Vlaardingen

Ik had grote twijfels over mijn huwelijk. Eigenlijk stond ik op het punt van scheiden. Ik was er wel klaar mee. Gezien het feit dat we samen 4 kinderen hebben ben ik toch hulp gaan zoeken bij Geke. Zij heeft mij zelf laten nadenken over wat ik precies wil, zonder dat ze me heeft beïnvloed. Nu kan ik vanuit mijn hart kiezen voor mijn man (en kinderen). We hebben nog een lange weg te gaan maar zien weer lichtpunten en een gezamenlijke toekomst. Fijne gesprekken!

 Ervaring relatietherapie

A (41) en T (40) uit Ridderkerk

Toen ik erachter kwam dat mijn man was vreemdgegaan stortte mijn wereld in. Ik had hem altijd vertrouwd. Eerst was ik vreselijk boos, maar toch wilde ik om ons huwelijk een tweede kans te geven. We hebben kinderen en toch bleef ik van hem houden. Geke ging met ons op zoek naar achtergronden in onze relatie die ervoor hadden gezorgd dat we elkaar kwijt waren geraakt.  Ze is heel begripvol en geeft geen oordeel. Ze zag wat er speelde en liet ons er zelf achter komen. Door de gesprekken hebben we helder gekregen wat er mis is gegaan en hebben we elkaar kunnen vergeven. Deze crisis is voor ons een nieuwe start geweest. Ik vond het vreselijk om mee te maken maar achteraf zijn we er sterker door geworden.

 


Reactie op de Christelijke Mindfulness-training

Vrouw H 54 jaar uit Streefkerk
Ervaring Christelijke Mindfulness;

Terwijl ik onder behandeling was van psychiater en psycholoog m.b.t. angststoornis ben ik in contact gekomen met Geke. Ik was redelijk de ‘weg kwijt’ maar zij heeft met haar begripvolle en professionele aanpak mij weer ‘op de rails’ gekregen. Ik ben nu in het dagelijks leven rustiger en ervaar minder stress. Ik zou Geke aan iedereen aanbevelen. Ik reis aardig wat kilometers voor haar sessies maar het is elke keer weer de moeite waard.

 


 

Christelijke Mindfulness training

Ellen moeder en ondernemer 36 jaar;
De afgelopen weken heb ik de Christelijke Mindfulness training gevolgd. Ik had veel last van hoofdpijn waarvoor ik allerlei behandelingen had ondergaan zonder dat dit verbetering betekende. Soms lag ik een hele dag op bed omdat ik echt niet verder kon. Ik heb erg veel geleerd over hoe ontspanning nou eigenlijk echt werkt. Voor mij werkt het goed om een kwartier of half uur alleen maar aan het nu te denken dan een heel uur slaap. Mijn denken kan ik zelfs stilzetten door mij te concentreren op mijn lichaam of ademhaling of rustige muziek zorgt ook voor ontspanning en rust in mijn lichaam. Deze weken heb ik dan ook langzamerhand gemerkt dat ik meer leuke dingen kan doen en deze keer ook lef heb gehad ze daadwerkelijk te doen: paardrijden en op de markt spullen verkopen.
Tegelijk heb ik mijn grenzen nog weer beter leren zien: teveel op een dag is voor mij lastig en is beter van niet. Teveel in een week, teveel verantwoordelijkheid zonder rustmomenten, werkt ook niet. Het gevolg van teveel, de hoofdpijn, is gewoon een heel duidelijk signaal om gas terug te nemen en weer eens goed na te gaan waar het beter had gekund en dat dan ook te gaan doen.
Rust nemen moet gewoon. Daar heeft uiteindelijk iedereen om mij heen ook baat bij.

 Evaluatie Christelijke mindfulness training

Coachpraktijk MindCare Nieuw-Lekkerland, december 2014

Wat ik geleerd heb tijdens de christelijke Mindfulness cursus is:

•dat ik in Christus ben en het leven dat ik krijg voluit met alle aandacht mag beleven

•dat ik Christus onderken & omarm en hierdoor mijn identiteit in Hem mag accepteren

•dat ik hierdoor bewust mag zijn hoe ik van nature reageer op situaties (automatische piloot en hoe ik door Hem mag reageren vanuit de gaven van de Geest (communicatie)

•Mindful betekent “met aandacht, in het volle bewustzijn”

•We kunnen veranderen door God. Door Zijn Geest kunnen we hardnekkige patronen doorbreken, je relatie met pijn, stress en angst veranderen en een nieuwsgierige vriendelijkheid ontwikkelen, zowel voor jezelf als voor je omgeving.

•Ik heb de kans gekregen om me bewust te worden van de wijze waarop ik mezelf ondergeschikt maak van mijn gedachten en gevoelens en daardoor stress in standhoud of somberheid versterk. Kort gezegd “de kans om me bewust te worden en in vrijheid mijn keuzes maken”. Dit kan door doelbewust met je aandacht in het NU te zijn en door de gaven van de Heilige Geest op te merken in mijn leven.

•Door minder te varen op de automatische piloot kun je dichter bij God leven en de gaven van de Geest in je leven bewust opmerken, zoals zachtmoedigheid, geduld en vrede.

•Wat vraagt er aandacht uit het verleden of de toekomst wat me afleidt uit het hier en nu? Welke lichamelijke sensaties of opkomende gedachten of gevoelens houden mijn aandacht vast? Probeer deze los te laten. En als mijn aandacht afgeleid wordt, probeer deze dan rustig weer terug te brengen naar het heden.

•Ik heb geleerd om mijzelf te accepteren zoals ik ben, om weerstand los te laten. Golven (problemen) blijven altijd komen. Ik mag alles in Gods handen leggen en mijn zorgen benoemen in het gebed. Kijk eens hoe God naar mij kijkt: Hij kijkt met genade op mij neer. Daarom mag ik ook met genade naar een ander kijken.

•Ik moet de lat niet te hoog leggen! Ik leg de lat zo hoog omdat ik perfectionistisch ben. Is dit een realistische gedachte of leg ik dit mijzelf op?

•Het omgaan met grenzen is een rode draad in mijn leven! Vasthouden aan mijn grenzen en er niet overheen gaan is voor mij heel belangrijk!

•D.m.v. de 3-minuten ademhalingsoefening en m.b.v. de bodyscan kan ik alle “opgekropte” stress uit mijn lichaam laten vloeien! Ook door een stuk buiten te wandelen en mijn aandacht voortdurend richten op hetgeen ik voel (mijn lichaam, wind, warmte van de zon, etc), zie en hoor, kan ik stress laten “lopen”.

•Ik heb geleerd dat schuldgevoelens een negatieve lading hebben en heel veel druk op mij uitoefenen. Deze moet ik proberen los te laten!

•Als het even wat minder gaat met me, als ik me onrustig/gestrest voel: laat dit gevoel maar komen; verwelkom de “denktrein”; des te eerder word ik weer rustig. Niet er tegen vechten: dit werkt averechts!

 


 

Wil je ook verder in je persoonlijke of relationele ontwikkeling?
Neem contact op.