Burn-out coaching

Vernieuwde aanpak burn-out coaching

Burn-out coaching en stress-coaching bevat persoonlijke coachsessies waarin we op zoek gaan naar jouw oorzaken en achtergronden van de klachten. In de eerste sessie maken we kennis en gaan we direct aan de slag om duidelijk te krijgen wat er zoal speelt.
Al sinds 2013 coach ik met veel succes cliënten met Burn-out. De focus ligt naast ontspanning op de achterliggende patronen. Door middel van praktische oefeningen, stof tot nadenken en tips zoeken we naar een hele persoonlijke manier om een verdere burn-out te voorkomen en/of te herstellen. Het doel hiervan is om vanuit de burn-out weer jezelf te zijn en weer te kunnen genieten.

Symptomen van een burn-out (met gratis te downloaden meter)

Veel voorkomende klachten bij een burn-out zijn lichamelijke uitputting, niet meer op kunnen laden, niet meer kunnen genieten, concentratie- en geheugenklachten, gevoelens van incompetentie en teleurstelling, gevoel van falen, slaapproblemen, piekeren, gespannen zijn en nergens meer toe kunnen komen. Daarnaast zijn er ook vaak lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, maagpijn en/of spierpijn. Vaak geeft het lichaam al langer signalen die we liever niet voelen of al langer hebben genegeerd. Herken je dat?

Kijk eens hoe jij op dit moment je klachten kan meten: burn-out meter

Oorzaken bij stress en burn-out.

Vaak denken we dat te veel stress op het werk en/ of in de privésituatie zouden oorzaken van burn-out zijn. Toch is dat vaak niet de belangrijkste oorzaak. Er zijn ook allerlei persoonlijke kenmerken die meespelen en welke patronen je jezelf hebt aangeleerd. Een sensitieve persoonlijkheid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de neiging tot perfectionisme zijn ook risicofactoren. Het zijn vaak de sterkste mensen die hier last van krijgen. Mensen die met hun hart werken, vaak zeer gemotiveerd zijn maar eigen grenzen moeilijk voelen en aangeven hebben een verhoogde kans op een burn-out.
De oorzaken zijn per persoon verschillend. Door coaching en begeleiding krijg je zicht op oorzaken en dit bewustzijn helpt om een volgende burn-out te voorkomen.

Wat wel werkt bij burn-out: Patronen doorbreken

Persoonlijke coaching helpt om zicht te krijgen op je patronen en deze te doorbreken. .
Onderwerpen die hier aan bod komen zijn onder andere; je levensverhaal, je profiel, je patronen en angsten. We werken ook met Mindfulness en je kernkwaliteiten.
Je leert je zelf heel goed kennen en merkt op waar je valkuilen en grenzen zitten. Daarbij versterkt je eigen invloed op situaties vanuit je kwaliteiten.

Tevens biedt ik je ontspanningsoefeningen aan die ertoe leiden dat je lichamelijk en geestelijk leert ontspannen. Ontspannen heb je nodig voor een gezond leven en om op te laden.

De hoeveelheid sessies worden aangepast aan jouw behoefte.
Neem contact op voor vrijblijvende informatie.