Ervaringen Christelijke Mindfulnesstraining

ervaring christelijke mindfulnessErvaring Christelijke Mindfulness

Ervaring Christelijke Mindfulness training

juni 2020

Door mijn overspannenheid ben ik de cursus Mindfulness gaan doen. Dit heeft mij geholpen om anders naar mijzelf te kijken en ontspanningsoefeningen te gaan doen. Het Bijbelse aspect vond ik waardevol omdat er in de cursus stil word gestaan bij tot rust komen bij God. Ik voelde me bij Geke op mijn gemak om over mijn obstakels te praten en had het gevoel dat zij de eerste therapeute is die mij begrijpt. Zij ziet je als mensen heeft oog voor mijn gebreken. Zij ondersteunde mij om hieraan te werken.


Ervaring Christelijke mindfulness training
2019

Na een lange tijd van depressie en het hebben van angsten ben ik uiteindelijk bij Geke terechtgekomen voor een cursus mindfulness. Ik voelde mij gelijk zeer op mijn gemak en kreeg voor het eerst weer het gevoel sinds lange tijd dat het goed zou komen met mij. De deskundigheid is zeer groot waarmee ik begeleid werd. Het voelde als een warm bad, liefdevol , respectvol niet oordelend maar wel op de juiste toon en moment het goede zeggen. Ik kan altijd bij haar terecht voor een goed gesprek en dat voelt fijn. Ik heb mijzelf weer teruggevonden en kan nu weer functioneren in de maatschappij. De cursus is niet zweverig maar met de juiste oefeningen krijg je weer de regie over jezelf terug. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.


Ervaring Christelijke Mindfulness training
Vrouw 28 jaar

Wat heb ik veel geleerd in de Christelijke Mindfulness training die Geke me heeft gegeven!
Ik had zo’n grote behoefte om anders te leren omgaan met stress, gepieker en spanning. In de training heb ik daarvoor allerlei handvatten gekregen. En wat heerlijk om te merken dat de tips en andere manieren echt werken! Maar boven dat alles ben ik zo ontzettend onder de indruk van hoe God Zijn liefdevolle zorg heeft laten zien in deze training. God werkt met Zijn Heilige Geest werkt door jou heen, Geke.


Ervaring Christelijke Mindfulness;

Vrouw H 54 jaar

Terwijl ik onder behandeling was van psychiater en psycholoog m.b.t. angststoornis ben ik in contact gekomen met Geke. Ik was redelijk de ‘weg kwijt’ maar zij heeft met haar begripvolle en professionele aanpak mij weer ‘op de rails’ gekregen. Ik ben nu in het dagelijks leven rustiger en ervaar minder stress. Ik zou Geke aan iedereen aanbevelen. Ik reis aardig wat kilometers voor haar sessies maar het is elke keer weer de moeite waard.


Ervaring Christelijke Mindfulness training
Man/ vader en ondernemer 36 jaar

De afgelopen weken heb ik de Christelijke Mindfulness training gevolgd. Ik had veel last van hoofdpijn waarvoor ik allerlei behandelingen had ondergaan zonder dat dit verbetering betekende. Soms lag ik een hele dag op bed omdat ik echt niet verder kon. Ik heb erg veel geleerd over hoe ontspanning nou eigenlijk echt werkt. Voor mij werkt het goed om een kwartier of half uur alleen maar aan het nu te denken dan een heel uur slaap. Mijn denken kan ik zelfs stilzetten door mij te concentreren op mijn lichaam of ademhaling of rustige muziek zorgt ook voor ontspanning en rust in mijn lichaam. Deze weken heb ik dan ook langzamerhand gemerkt dat ik meer leuke dingen kan doen en deze keer ook lef heb gehad ze daadwerkelijk te doen: paardrijden en op de markt spullen verkopen.
Tegelijk heb ik mijn grenzen nog weer beter leren zien: teveel op een dag is voor mij lastig en is beter van niet. Teveel in een week, teveel verantwoordelijkheid zonder rustmomenten, werkt ook niet. Het gevolg van teveel, de hoofdpijn, is gewoon een heel duidelijk signaal om gas terug te nemen en weer eens goed na te gaan waar het beter had gekund en dat dan ook te gaan doen.
Rust nemen moet gewoon. Daar heeft uiteindelijk iedereen om mij heen ook baat bij.

 


Evaluatie en ervaring Christelijke mindfulness training
Nieuw-Lekkerland,

Wat ik geleerd heb tijdens de christelijke Mindfulness cursus is:

•dat ik in Christus ben en het leven dat ik krijg voluit met alle aandacht mag beleven

•dat ik Christus onderken & omarm en hierdoor mijn identiteit in Hem mag accepteren

•dat ik hierdoor bewust mag zijn hoe ik van nature reageer op situaties (automatische piloot en hoe ik door Hem mag reageren vanuit de gaven van de Geest (communicatie)

•Mindful betekent “met aandacht, in het volle bewustzijn”

•We kunnen veranderen door God. Door Zijn Geest kunnen we hardnekkige patronen doorbreken, je relatie met pijn, stress en angst veranderen en een nieuwsgierige vriendelijkheid ontwikkelen, zowel voor jezelf als voor je omgeving.

•Ik heb de kans gekregen om me bewust te worden van de wijze waarop ik mezelf ondergeschikt maak van mijn gedachten en gevoelens en daardoor stress in standhoud of somberheid versterk. Kort gezegd “de kans om me bewust te worden en in vrijheid mijn keuzes maken”. Dit kan door doelbewust met je aandacht in het NU te zijn en door de gaven van de Heilige Geest op te merken in mijn leven.

•Door minder te varen op de automatische piloot kun je dichter bij God leven en de gaven van de Geest in je leven bewust opmerken, zoals zachtmoedigheid, geduld en vrede.

•Wat vraagt er aandacht uit het verleden of de toekomst wat me afleidt uit het hier en nu? Welke lichamelijke sensaties of opkomende gedachten of gevoelens houden mijn aandacht vast? Probeer deze los te laten. En als mijn aandacht afgeleid wordt, probeer deze dan rustig weer terug te brengen naar het heden.

•Ik heb geleerd om mijzelf te accepteren zoals ik ben, om weerstand los te laten. Golven (problemen) blijven altijd komen. Ik mag alles in Gods handen leggen en mijn zorgen benoemen in het gebed. Kijk eens hoe God naar mij kijkt: Hij kijkt met genade op mij neer. Daarom mag ik ook met genade naar een ander kijken.

•Ik moet de lat niet te hoog leggen! Ik leg de lat zo hoog omdat ik perfectionistisch ben. Is dit een realistische gedachte of leg ik dit mijzelf op?

•Het omgaan met grenzen is een rode draad in mijn leven! Vasthouden aan mijn grenzen en er niet overheen gaan is voor mij heel belangrijk!

•D.m.v. de 3-minuten ademhalingsoefening en m.b.v. de bodyscan kan ik alle “opgekropte” stress uit mijn lichaam laten vloeien! Ook door een stuk buiten te wandelen en mijn aandacht voortdurend richten op hetgeen ik voel (mijn lichaam, wind, warmte van de zon, etc), zie en hoor, kan ik stress laten “lopen”.

•Ik heb geleerd dat schuldgevoelens een negatieve lading hebben en heel veel druk op mij uitoefenen. Deze moet ik proberen los te laten!

•Als het even wat minder gaat met me, als ik me onrustig/gestrest voel: laat dit gevoel maar komen; verwelkom de “denktrein”; des te eerder word ik weer rustig. Niet er tegen vechten: dit werkt averechts!

 


Christelijke aandachttraining

Man 49 jaar

Ik heb de Mindfulness cursus gevolgd. Met name de christelijke basis van Geke´s cursus zorgde ervoor dat het mij raakte, en dat ik mijn relatie met God heb kunnen verdiepen. Wat ik geleerd heb is nu onderdeel geworden van mijn dagelijks leven. Er is in mijn leven nu meer ruimte voor God en voor mezelf. Dat is fijn.


Ervaring Christelijke Mindfulnesstraining

Vrouw 42 jaar

Met het geloof in God als basis zoeken naar meer rust en minder gepieker… Geke bood tijdens de christelijke aandachttraining een luisterend oor (zelfs via Skype) en gaf nieuwe inzichten. Het is een kwestie van blijven toepassen, maar inmiddels heb ik minder (spannings)hoofdpijn en merk ik eerder wanneer ik de neiging heb om te stressen. Zeer de moeite waard!

 


 

Wil je deelnemen aan de training of meer informatie over de christelijke aandacht/ mindfulnesstraining?
Neem gerust contact op