Intimiteit/ seksuologische counseling

Seksuologische counseling – Individueel of voor stellen

Sekscoach seksuologische counselingVerbeter je seksualiteit

Intimiteit of seksualiteit is een belangrijke kenmerk van een liefdesrelatie. Het is fijn als je daar samen van kunt genieten. Dan is het een rijke taal voor liefde en verbinding. Een taal waarin je elkaar optimaal liefhebt.

Toch gaat dat niet altijd vanzelf. Er kunnen op dit gebied van allerlei kleine en grote problemen ontstaan die de seksualiteit belemmeren. Zowel jonge als oudere stellen kunnen vragen hebben op dit gebied.
Het is belangrijk om hier hulp voor te vragen. Toch blijkt het in de praktijk soms lastig om dit echt te doen. Daarvoor kan je bij mij terecht. Ik streef naar een laagdrempelige manier van hulpverlening waarin ik je privacy garandeer.
Bij seksuologische counseling bij Coachpraktijk MindCare komen je gegevens niet een een digitaal systeem/ dossier terecht.

Een paar voorbeelden van onderwerpen waar je als stel hulp voor kan vragen:

  • Hoe kunnen we samen meer plezier beleven?
  • Een van ons tweeën heeft nauwelijks zin in seks, hoe kunnen we hier goed mee omgaan?
  • Onze seksuele relatie gaat (soms) mis door – erectieverlies, geen/ onvoldoende opwinding/ pijn bij het vrijen. Wat kunnen we doen?
  • Hoe kunnen we samen van seks genieten na gevolgen van negatieve seksuele ervaringen?

Praten over seksualiteit als je (nog) geen relatie hebt

Ook als je geen relatie hebt is je lichaam belangrijk en kan je allerlei vragen of problemen hebben. Je bent van harte welkom om hierover te praten.
Er zijn allerlei onderwerpen die je kunt bespreken. Hierbij een paar veel voorkomende vragen of problemen:

  • Onzekerheid over eigen seksuele functioneren.
  • Hoe ga ik van seks genieten na de gevolgen van negatieve seksuele ervaring(en).
  • Wat is normale/ gezonde seksualiteit?
  • Hoe kan ik mijn grenzen goed aangeven?

Wat kan je verwachten van seksuologische counseling?

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis en kan je vertellen wat je vragen/ klachten of problemen zijn. Het is belangrijk dat we open en eerlijk met elkaar kunnen praten. Het is fijn als je je snel op je gemak voelt.
Daarna stel ik je veel vragen. Dat zijn vragen die gaan over je lichamelijke gezondheid en klachten. Vervolgens stel ik ook allerlei vragen over je sociale situatie, je karakter, werk, je relaties enz. Dit helpt om een compleet beeld van je te hebben. Dit is nodig om met elkaar te zoeken naar oorzaken en achtergronden. Na dit gesprek maken we  met elkaar een analyse en een plan.
In de volgende sessies bespreken we samen het plan en elkaars ideeën. Hiermee ga je dan aan de slag. Dit kan door middel van opdrachten/ gesprekken en ook praktische vaardigheden. De afspraken plannen we afhankelijk van wat je nodig vindt. Het kan dus goed zijn dat je al snel verder komt en dat we de sessies kunnen afronden. Als het nodig is kan bredere coaching of EMDR ook van toegevoegde waarde zijn.

Anonieme seksuologische counseling

Als hulp zoeken erg lastig voor je is kan je ook anoniem bij me terecht. Je kunt een afspraak maken bij mij in de praktijk maar ook online via chat of Skype.
Het enige wat ik van je nodig heb is je mobiele telefoonnummer vanwege het betalingsverzoek. Voor de sessie ontvang je dit verzoek en na de betaling kunnen we de sessie plannen of starten.

Kosten van deze sessies zijn hier te vinden.

Een afspraak maken? Bel app of mail gerust.

Review: Dus we merken dat die twee sessies al veel vruchten hebben afgeworpen. Waarvoor dank!!!