EMDR Krimpen aan den IJssel

EMDR Krimpen aan den IJssel

EMDR Krimpen aan den IJssel

“Na mijn behandeling durf ik weer auto te rijden.  De wereld gaat voor me open.”

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een effectieve behandeling voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische en of belastende ervaringen. Dit kan een nare ervaring zijn, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook ervaringen die je in je kinderjaren hebt gehad zoals verwaarlozing, scheiding, verlies, pesten enz..

Daarnaast kan EMDR ook succesvol worden ingezet voor examenvrees, podiumvrees, faalangst en andere angst-klachten.

Waarom EMDR?

EMDR is bedoeld voor mensen die een traumatische ervaring hebben gehad en hierdoor moeite hebben om de draad van hun leven goed op te pakken. Het kan dat men er (soms nog jaren later) in het dagelijks leven nog steeds hinder van ondervindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een negatief zelfbeeld, slecht slapen, stress of depressie. Naast EMDR is het soms ook fijn om een aantal coach-sessies te hebben over bijvoorbeeld – omgaan met negatieve gedachten, hoe kan je ontspannen of beter omgaan met grenzen.

EMDR heeft als groot voordeel dat het snel werkt.

Angstige en/of pijnlijke ervaring(en) kunnen leiden tot een enorm aantal klachten. Misschien herkent u één of meer van deze klachten:

•Herbeleving van de ervaring (bijv. onaangename herinneringen, nare dromen)
•Vermijdingsgedrag
•Verhoogde waakzaamheid
•Stress
•Schaamte of schuldgevoelens
•Depressieve stemmingen
•Piekeren en slecht slapen
•Angst of paniek
•Agitatie (zenuwachtige opwinding)
•Slecht zelfbeeld
•Onverklaarbare lichamelijke klachten

Wat doet EMDR?

EMDR leidt ertoe dat de herinnering aan een traumatisch beeld vrij snel de emotionele lading verliest en het dus minder pijnlijk is om aan de gebeurtenis terug te denken. Een belangrijk voordeel van EMDR is de relatief geringe belasting voor de cliënt en daarmee een fijne behandelmethode.

In dit filmpje zie je kort hoe EMDR werkt.

Francine Shapiro over EMDR
(Zij heeft EMDR ontdekt en ontwikkeld)

Door EMDR krijgen pijnlijke herinneringen minder emotionele lading.
Je kunt er meer afstand van nemen, en ze zo alsnog verwerken.
Er zijn verschillende verklaringen voor aangedragen, maar de theorie die mij het meest waarschijnlijk lijkt, vergelijkt EMDR met de REM-slaap (de droomfase van de slaap, waarin je ogen snel bewegen).
De oogbewegingen zouden de informatie uitwisseling in je brein versnellen.
En dat werkt bij grote trauma’s en bij kleine traumatische gebeurtenissen.

Wetenschappelijk onderzoek naar EMDR

Er is inmiddels een stevige wetenschappelijke onderbouwing voor de werkzaamheid van EMDR bij de behandeling na een traumatische ervaring.
Er bestaan 17 gecontroleerde onderzoeken naar de effectiviteit van EMDR.
Dit maakt EMDR op dit moment de meest geëvalueerde behandeling op het gebied van trauma’s.
Er is nog een reden. Uit de resultaten blijkt dat cliënten – zowel volwassenen als kinderen – opmerkelijk goed op EMDR reageren.
Al na 3 tot 4 behandelingen is 80% tot 90% weer in staat om de normale dagelijkse bezigheden te verrichten; de gebeurtenis speelt niet langer een overheersende rol in hun leven.
In het volgende artikel staat wat er onlangs is onderzocht en hoe EMDR in de hersenen werkt. Wetenschappelijk onderzoek.

Maken we allemaal een trauma mee?

We maken allemaal gebeurtenissen mee die belastend zijn. Dat kunnen voorvallen zijn van jaren geleden, die je soms niet meer kunt terughalen, maar die nog wel in je geheugen liggen. Deze gebeurtenissen hebben weerslag op ons gedrag en gevoel. Die hebben levenslange impact zoals bijvoorbeeld op hoe je omgaat met anderen, je zelfbeeld, hoe je reageert op tegenslagen. Als het trauma/ de gebeurtenis goed verwerkt wordt zijn er na verloop van tijd geen klachten meer. Als traumatische gebeurtenissen niet goed verwerkt worden (door onze hersenen) dan houden we daardoor last van bepaalde klachten. Dan is EMDR een goede manier om dit te verwerken.

Indien je last hebt van klachten naar aanleiding van deze gebeurtenissen dan kom je in aanmerking voor een of meerdere sessies EMDR.
Door middel van EMDR help je deze gebeurtenissen goed verwerken in je hersenen. Hierdoor blijft de herinnering bestaan maar is het angstgevoel verdwenen.

Neemt u voor vragen en/of informatie, contact op.
Als voorbereiding op je EMDR kan je deze pagina lezen: informatie over EMDR .

EMDR Krimpen aan den IJssel bij Coachpraktijk MindCare in, De juiste behandeling en coaching!

Tarief EMDR:

De kosten van EMDR bij coachpraktijk MindCare kan je lezen op deze pagina van mijn site: Tarief Coaching.
Een EMDR sessie duurt gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten.
EMDR Krimpen aan den IJssel

Heb je nog vragen? Mail gerust. Contact.
Een Whatsapp berichtje is ook prima.

Ervaring EMDR bij coachpraktijk MindCare

Bram 38 jaar:
Angst voor de tandarts
“Net bij de tandarts geweest voor mijn controle. Ging goed. Ik was minder zenuwachtig. Ook tijdens de behandeling geen angstige of benauwde momenten. Zelfs zonder zweet uit de stoel. De assistente gaf me een compliment dat ik zo rustig was.”
In verband met een afgebroken kies moest er nog een behandeling plaatsvinden.
“Gister is de tandarts zeker 20 minuten bezig geweest. Het ging allemaal super goed. Natuurlijk ook ongemakkelijk maar absoluut geen paniek. Bleef de hele tijd rustig. De assistente zei na afloop dat dit een half jaar geleden niet gelukt zou zijn. Ben er super blij mee.”

Gerdien 49 jaar
Na veel heftige ervaringen in mijn leven te hebben doorgemaakt, werd ik van de een op de andere  dag ziek en was niet meer in staat om te werken. Het begon spontaan met evenwichtsstoornissen en aanvallen die leken op epilepsie.
Deze aanvallen werden steeds  heftiger. Via de huisarts bij de neuroloog beland. Vele onderzoeken gehad. Maar niets kunnen vinden. Aangezien de bedrijfsarts mij EMDR adviseerde belande ik bij  Coachpraktijk MindCare.

Ik ben nu inmiddels 3 maanden verder en ben bijna klachten vrij dankzij de verschillende EMDR ­sessies die ik heb gevolgd. Ik heb deze sessies als prettig en  goed ervaren. Soms was het heftig en moeilijk om terug te moeten kijken in het verleden. Al met al weet ik dat het zeer belangrijk is om alle ervaringen goed af te sluiten en er niet maar zo doorheen te walsen. Ik zal zeker weer deze sessies volgen als het nodig mocht zijn. Omdat ik  zeer tevreden met de wijze waarop ik ben begeleid en behandeld tijdens de behandelingen en  de  nazorg.

Eline 54 jaar;
Ik heb een EMDR behandeling gehad voor een ervaring in mijn jeugd en een ervaring op volwassen leeftijd. Wanneer ik hieraan terugdacht ontstond er weer een gevoel van paniek en stress in mijn lichaam. Omdat ik nu EMDR heb gevolgd kan ik er nu aan terugdenken zonder dat ik iets voel. Wonderbaarlijk, nooit gedacht dat ik zover kon komen.”

Gerwin 41:
Voor mijn werk moet ik regelmatig een presentatie geven voor diverse bedrijven. Dit waren momenten dat ik angstig werd en me niet meer kon concentreren. Hoewel ik weet dat ik me goed voorbereid en het in feite best kan. Door middel van de EMDR sessies ben ik van mijn angst af en gaat het me een stuk makkelijker af.”

EMDR Krimpen aan den IJssel bij Coachpraktijk MindCare