EMDR Krimpenerwaard

EMDR in de Krimpenerwaard behandeling bij Coachpraktijk MindCare 

 “Na mijn behandeling durf ik weer auto te rijden.  De wereld gaat voor me open.”

Met EMDR verliezen herinnering hun kracht en emotionele lading.
EMDR helpt wanneer je last hebt van heftige emoties veroorzaakt door een gebeurtenis of nare ervaringen of jeugd. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een techniek die al sinds lange tijd succesvol wordt toegepast bij PTSS en het verwerken van trauma’s, angsten, rouw en verlies.

EMDR therapie heeft als doel dat de herinnering aan de traumatische gebeurtenis blijft bestaan maar dat de negatieve gevoelens die er aan gekoppeld zijn, verdwijnen. Tijdens een EMDR-sessie wordt dit gerealiseerd doordat het werkgeheugen wordt ‘overbelast’ door een simpele taak terwijl de traumatische gebeurtenis als een film wordt stil gezet in gedachte van de cliënt. Door de overbelasting van het werkgeheugen worden de negatieve gevoelens en/of emoties als het ware losgekoppeld van het trauma. EMDR heeft als groot voordeel dat het snel werkt.

EMDR Krimpenerwaard. Coachpraktijk MindCare heeft al 10 jaar ervaring als EMDR behandelaar. Vaak kan je vrij snel starten na aanmelding of is de wachtlijst kort.

EMDR KrimpenerwaardWat is het doel van EMDR?

EMDR-therapie heeft twee belangrijke doelen:

– Angst reductie; de emotionele lading verminderen.

– Verandering in betekenisgeving. De gedachten over jezelf en de situatie worden positiever.

EMDR is wetenschappelijk bewezen en is een behandeling met snel effect. Vaak zijn na een paar sessies al grote stappen gezet. De scherpe randjes gaan van de herinnering af en in je hoofd ontstaat ruimte voor andere emoties. De

Wanneer kan je EMDR toepassen?

EMDR therapie kan goed helpen bij:

  • Het verwerken van traumatische of heftige gebeurtenis
  • Verwerking van gebeurtenissen in de kindertijd
  • Verlieservaring van een geliefde of een baan of autonomie
  • Angsten en fobieën
  • Examenvrees, podiumvrees en faalangst

Werkwijze

De EMDR therapie start met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we je hulpvraag, je voorgeschiedenis en je doelen. Samen stellen we op basis van je hulpvraag een behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw behoeftes en wensen. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de therapie aansluit bij jouw klachten, maar vooral bij jou. Als voorbereiding op je EMDR kan je deze pagina lezen: informatie over EMDR .

Afspraak plannen voor EMDR Krimpenerwaard

Wacht niet langer en bel/ app of mail meteen voor een afspraak
Je bent van harte welkom voor Christelijke EMDR behandeling ( in Lekkerkerk ZH).
Het tarief voor coaching en EMDR kan je hier vinden.

 

Ervaring EMDR bij coachpraktijk MindCare. Al meer dan 10 jaar positieve ervaring met EMDR

Coby 61 jaar:
“Ik had geen eenduidig beeld van dingen die er in mijn jeugd zijn gebeurd. Mijn moeder heeft op allerlei manieren gezorgd dat ik een diep gevoel heb ontwikkeld dat ik er niet toe deed. Een gevoel waar ik heel mijn leven last van heb gehad. Door EMDR bij Geke te doen heb ik die ballast nu overwonnen. Dit had ik achteraf veel eerder moeten doen.”

Bram 38 jaar:
Angst voor de tandarts
“Net bij de tandarts geweest voor mijn controle. Ging goed. Ik was minder zenuwachtig. Ook tijdens de behandeling geen angstige of benauwde momenten. Zelfs zonder zweet uit de stoel. De assistente gaf me een compliment dat ik zo rustig was.”
In verband met een afgebroken kies moest er nog een behandeling plaatsvinden.
“Gister is de tandarts zeker 20 minuten bezig geweest. Het ging allemaal super goed. Natuurlijk ook ongemakkelijk maar absoluut geen paniek. Bleef de hele tijd rustig. De assistente zei na afloop dat dit een half jaar geleden niet gelukt zou zijn. Ben er super blij mee.”

Gerdien 49 jaar
Na veel heftige ervaringen in mijn leven te hebben doorgemaakt, werd ik van de een op de andere  dag ziek en was niet meer in staat om te werken. Het begon spontaan met evenwichtsstoornissen en aanvallen die leken op epilepsie.
Deze aanvallen werden steeds  heftiger. Via de huisarts bij de neuroloog beland. Vele onderzoeken gehad. Maar niets kunnen vinden. Aangezien de bedrijfsarts mij EMDR adviseerde belande ik bij  Coachpraktijk MindCare.

Ik ben nu inmiddels 3 maanden verder en ben bijna klachten vrij dankzij de verschillende EMDR ­sessies die ik heb gevolgd. Ik heb deze sessies als prettig en  goed ervaren. Soms was het heftig en moeilijk om terug te moeten kijken in het verleden. Al met al weet ik dat het zeer belangrijk is om alle ervaringen goed af te sluiten en er niet maar zo doorheen te walsen. Ik zal zeker weer deze sessies volgen als het nodig mocht zijn. Omdat ik  zeer tevreden met de wijze waarop ik ben begeleid en behandeld tijdens de behandelingen en  de  nazorg.

Eline 54 jaar;
Ik heb een EMDR behandeling gehad voor een ervaring in mijn jeugd en een ervaring op volwassen leeftijd. Wanneer ik hieraan terugdacht ontstond er weer een gevoel van paniek en stress in mijn lichaam. Omdat ik nu EMDR heb gevolgd kan ik er nu aan terugdenken zonder dat ik iets voel. Wonderbaarlijk, nooit gedacht dat ik zover kon komen.”

Gerwin 41:
Voor mijn werk moet ik regelmatig een presentatie geven voor diverse bedrijven. Dit waren momenten dat ik angstig werd en me niet meer kon concentreren. Hoewel ik weet dat ik me goed voorbereid en het in feite best kan. Door middel van de EMDR sessies ben ik van mijn angst af en gaat het me een stuk makkelijker af.”

EMDR Krimpenerwaard in Lekkerkerk bij Coachpraktijk MindCare
Maak een afspraak