Relatiecoaching

 

relatiecoachRelatieproblemen?

Relatieproblemen komen veel voor. Zowel aan het begin van de relatie maar ook als je al jaren bij elkaar bent. Pak de problemen aan en ga weer op zoek naar liefde en verbinding. Dit kan door middel van EFT-relatiecoaching/ relatietherapie bij mij in de praktijk. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat EFT (Emotionally Focused Therapy) beter werkt dan andere relatietherapie behandelmethoden. Relatiecoaching op basis van EFT is doeltreffend en effectief.

Durf jij te investeren in je relatie? In het lijstje “belangrijkste dingen” staat de partnerrelatie meestal in de top vier. Belangrijk zijn naast de relatie: gezin, familie, vrienden, gezondheid en een baan. Hoe is dat voor jou?

Wat is het doel van relatiecoaching?

Het doel van relatiecoaching is om weer liefde te beleven en een veilig nest te creëren waar beiden weer letterlijk ‘thuis’ kunnen komen bij elkaar.

Wat kan je verwachten van relatiecoaching?

MindCare werkt met een uniek concept: RePair!
Repair! is gebaseerd op EFT. (Emotional Focused Therapy). Dit zijn een aantal sessies/ gesprekken waarin we op zoek gaan naar de patronen binnen de relatie en de achterliggende oorzaken. We zijn niet op zoek naar wie heeft ‘de schuld’. Relatiecoaching bij MindCare is onpartijdig en is er voor jullie samen.

RePair! kent drie fases. Om je een indruk te geven wat je hiervan kan verwachten volgt hier een korte omschrijving van de verschillende fases. De relatie-coaching is kortdurend van aard: in enkele sessies (gemiddeld 7 tot 12 sessies) relatie-coaching weer samen verder.

Fase 1:

De relatietherapie begint met een gesprek waarin we kennismaken met elkaar. Jullie kunnen dan vertellen wat de relatieproblemen zijn en wat je graag wilt bereiken. Ik stel een aantal vragen. Deze vragen zijn bijvoorbeeld; Hoe verloopt een ruzie? hoe zag jullie relatie eruit toen deze nog goed was?
We onderzoeken met elkaar wat er goed gaat en wat niet. Het tweede gesprek is een gesprek individueel. In dit gesprek krijg je de tijd om over de relatie en over je persoonlijke verwachtingen en teleurstellingen te spreken.

Fase 2:

Deze fase bevat de sessies waarin jullie als stel op zoek gaan naar patronen in de relatie en vooral naar achterliggende gevoelens. Deze emoties dragen vaak bij aan de oorzaak van de problemen. Door de gesprekken en opdrachten zal je leren over jezelf en de ander. Je zal ook ervaren hoe je partner situaties beleeft. Hierdoor zal het lukken om de knoop in de relatie te ontrafelen. Er ontstaat meer begrip en verbondenheid en je zult merken dat jullie thuis ook beter in staat zijn om tot elkaar te komen.
In deze fase zullen ook de pijnpunten uit de relatie worden besproken. Dit zijn de momenten dat je door de ander gekwetst bent. We onderzoeken dit en werken het door.

Fase 3:

Dit is de slotfase waar je weer leert om elkaar weer op te zoeken in liefde en geborgenheid. Hierdoor wordt de relatie positief bevestigd. Zo krijgen jullie handvatten om als stel zelfstandig verder te kunnen.

Meer informatie en kosten

Repair! relatiecoaching

Repair! is gebaseerd op diverse onderzochte methodieken voor relatietherapie. Belangrijkste basis voor mijn coaching is EFT (van het boek; Houd me vast) maar ik kijk ook vanuit de contextuele hulpverlening en differentiatie-denken van D Schnarch.
Ken je het boek Houd me vast? Dit is echt een aanrader als je je relatie beter wilt begrijpen. Op mijn site vind je de samenvatting van het boek.
Meer informatie over relatie-coaching (ook wel relatietherapie genoemd) op info-relatiecoaching 
relatiecoaching

Maak kennis met de relatiecoach in Lekkerkerk of online.
Neem vrijblijvend contact op.
Weet dat je welkom bent.

Bij welke relatieproblemen kan je naar Coachpraktijk MindCare?

• We ervaren geen intimiteit meer
• Er zijn veel onopgeloste problemen
• Het gevoel van bindingsangst
• Een van de partners is vreemdgegaan
• We hebben (haast) geen seks meer
• Onze relatie kenmerkt zich door verveling
• We hebben het gevoel dat we vervreemd zijn van elkaar
• Er zijn te veel ruzies en ergernissen
• Er is gebrek aan waardering
• De relatie voelt benauwend
• Ons gezin lijdt onder de relatieproblemen
• We hebben  problemen rond de kinderen
• De communicatie loopt slecht of is afwezig

Twijfel niet langer en maak een afspraak!