Ik twijfel over mijn relatie – Wat moet ik doen?

Twijfel over je relatie

twijfel over relatie

Of je nog maar kort bij elkaar ben of al heel lang, er kan zomaar een moment zijn dat de twijfel toeslaat over je relatie. Twijfel kan je ervaren als heel vervelend maar je kan het ook zien als een alarmbelletje. Als dit belletje gaat rinkelen is het tijd om iets te doen. Je kunt deze fase gebruiken voor ontwikkeling, groei en inzichten.

Twijfel aan het begin van de relatie

Beginnen aan een relatie is een hele stap maar doorzetten ook! Want wanneer weet je dat je relatie goed is? Soms merk je misschien dat je relatie helemaal niet aan het ‘perfecte plaatje’ voldoet. Je gaat je ergeren aan de ander of hij/ zij heeft eigenschappen die je lastig vindt. Hoewel je waarschijnlijk behoorlijk verliefd geweest bent ebt dat gevoel nu langzaam weg. Hier ontstaat soms een heel ander gevoel. Het is niet direct; houden van. Als je aan de toekomst denk dan vliegt het je aan. Wil je verder of moet je stoppen?

Twijfel als je al langer bij elkaar bent.

Ook als je lang bij elkaar bent kan het zijn dat je op een punt komt dat je gaat twijfelen. Je bent het “wij/we/samen gevoel” kwijt en beseft dat je allebei je eigen leven hebt. Niet samen maar los van elkaar. Je loopt met gedachten zoals; Wil of kunnen we zo samen oud worden? Wat hebben we nog met elkaar als de kinderen de deur uit zijn? We zijn teveel verschillend (geworden) van elkaar en houden we dit nog langer met elkaar vol? Wil ik dit eigenlijk nog wel? Heb ik last van bindingsangst?

Dit zijn allemaal vragen die in de gesprekken hier in de praktijk langskomen. Hele menselijke vragen.

De beste keuze maken

Het belangrijkste is dat je je gevoelens series neemt en de beste keus kan maken. De keuze om met elkaar verder te gaan of de keuze om er een punt achter te zetten. Dit laatste wil je natuurlijk niet zomaar doen. Maar ook om verder te gaan zal er iets moeten gebeuren.
Het is een uitdaging om dit met jezelf en elkaar aan te gaan. De twijfelaar heeft ruimte en vrijheid nodig om hier uit te komen. Dit geeft juist voor de partner die verder wil een angstig gevoel. De angst om elkaar te verliezen. Deze zal dan kunnen claimen en willen laten zien dat de relatie (en hij/ zij zelf) de moeite waard is. Dat gaat soms juist met ‘waaromvragen’ of verwijten waardoor het de twijfelaar zich onder druk gezet voelt. Het gevoel van druk werkt juist tegenovergesteld. De kunst is om deze periode niet in paniek te raken maar met elkaar, in rust, te zoeken naar wat er nodig is.

Willen jullie hier samen uitkomen dan is het heel fijn om juist met een relatie deskundige gesprekken aan te gaan. Blijf hier niet mee lopen want dan bestaat de kans dat je elkaar echt verliest.

Maak nu nog een afspraak!

Comments are closed.

Post Navigation