Gezin & familie coaching

gezinscoachGezinscoaching/ familiecoaching

In elk gezin zijn weleens problemen of minder goede tijden, dat hoort erbij. Meestal lukt het gezinnen om dit zelf op te lossen. Als problemen of conflicten lang duren of erg heftig zijn zorgt dit wel voor verstoring in de relaties tussen de gezinsleden.

Gezinscoaching helpt de gezinsleden vanaf 12 jaar en ouder om de relatie met elkaar te verbeteren.  De kern van het gezinsleven is verbinding tussen de gezinsleden. Hoe kunnen gezinsleden elkaar begrijpen en vertellen wat ze nodig hebben? Kan iedereen rekening houden met elkaar? Hoe kunnen ruzies worden voorkomen en harmonie herstelt worden?

De gezinscoach onderzoekt samen met de gezinsleden hoe gedragspatronen lopen. Daarbij onderzoeken we met elkaar wat er nodig is om een veilige hechtingsrelatie aan kunnen gaan en ruzies worden opgelost. Bij gezinscoaching worden ouders geholpen om hun rol als ouder te nemen de kinderen, van alle leeftijden, te steunen in hun behoeftes. Daarnaast worden kinderen afhankelijk van hun leeftijd een ontwikkeling aangemoedigd om in een gezonde verbinding met hun ouders te leven.

Ook kan het zijn dat je ruzie of moeilijkheden hebt met je schoonzus, schoonouders, zussen of broers, moeder-dochter of iemand anders uit je familie of omgeving. Ook daarvoor kan je terecht bij coachpraktijk MindCare om samen naar een oplossing te zoeken.

Het gezin is een systeem

Ieder gezin en elke familie is een eigen systeem dat zich afspeelt binnen de gezins- of familieverbanden. In dit systeem beïnvloeden mensen elkaar. Gedachten, gedrag, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen uit onze omgeving. Dit is een gecompliceerd proces waarbij problemen kunnen optreden. Dan ontstaan er ruzies en conflicten of scheefgroei. Soms is het lastig binnen gezinnen om met elkaar op één lijn te komen. Daarom kan je de gezinscoach vragen.

Wat kan je verwachten van gezinscoaching?

De eerste stap is kennismaken met mij als coach. Daarna gaan we aan de slag om helder te krijgen hoe de patronen lopen. Dat wil zeggen dat we het gedrag en de onderliggende emoties onderzoeken. Hierbij zijn familie achtergronden, patronen, levens fasen, emoties en verwachtingen onderdeel van het gesprek.

Daarna zoeken we concreet hoe we de vicieuze cirkel kunnen doorbreken en hoe we die om kunnen zetten naar positieve interacties en communicatie. Hiervoor werken we samen met opdrachten, oefeningen, gesprek en krijgen jullie een opdracht mee naar huis.
Bij elke sessie wordt opnieuw bekeken wat het doel van het volgende gesprek is en wie daarbij kunnen zijn.

Uiteindelijk is het doel om de gezinsrelaties te verbeteren, harmonie te herstellen en begrip te hebben voor elkaar.

Gezinspatronen doorbreken?

Heeft u gezinsproblemen en wilt u onderzoeken hoe u die op kunt lossen?
Dan kan u terecht bij Coachpraktijk MindCare.

De kosten voor per sessie gezin-familie coaching zijn hier te vinden.

Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.