Christelijke Mindfulness

 

Christelijke mindfulness therapieWat is Christelijke Mindfulness?

Dit is een combinatie van Aandachttraining (Christelijke mindfulness) met de basis vanuit leven in genade. Het is een persoonlijke zoektocht naar de manier om met aandacht aanwezig te zijn vanuit Gods Geest. Aandachttraining helpt om helder en objectief waar te nemen wat je aan gedachten en gevoelens hebt, zonder daarover te hoeven oordelen of piekeren. Centraal in deze training staat de intensieve zoektocht naar het ervaren en leven met Christus als middelpunt van je leven.

Leven met aandacht:

Als je meer ‘in het moment’ leeft, gaan gedachten minder makkelijk met je op de loop. Je kan ze – mild en met wat afstand – waarnemen zoals ze komen én ook weer gaan. Jij kan leren om er op een nieuwe meer ondersteunende manier mee om te gaan. Hierdoor laat jij je minder door je gedachten meeslepen. Ook wordt dan duidelijk dat je niet altijd op dezelfde automatische manier hoeft te reageren: jij gaat opmerken dat je kunt kíezen hoe je wil reageren op een situatie.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is gericht op christenen die bewust vanuit hun geloof op zoek zijn naar vrede en rust.
Aanvankelijk werd Aandachttraining vooral aangeboden voor mensen met stress, vermoeidheid en (chronische)pijn. Later werd dit ook aangeboden aan mensen die lijden aan depressies en angst. Inmiddels wordt de training door veel mensen gevolgd doordat er steeds meer wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de goede resultaten van de training. Het komt erop neer dat iedereen kan profiteren van een meer aandachtig en bewust leven!

De training bevat zeven sessies. Hierin zit coaching, informatie en je ontvangt meditaties en christelijke ontspanningsoefeningen.

Lees meer

DE KERN VAN CHRISTELIJKE AANDACHTTRAINING . . .

aanwezig zijn bij dat wat er is,
vriendelijk, mild,
om van daaruit keuzes te maken,
op zoek gaan naar de vruchten van de Geest in jou leven

opmerken hoe we reageren vanuit de automatische piloot,
hoe gemakkelijk we oordelen over onszelf en anderen,
hoe de capriolen van onze gedachten daar een rol in spelen,

ervaren dat we rust kunnen vinden bij God.
opmerken hoe rijk je bent gezegend door Zijn liefde.

Deze training wordt ook vaak via Skype gevolgd.
Neem gerust contact op voor vragen.