Werkstress de baas

werkstressWerkstress

In een van de Nederlandse kranten van afgelopen week stond een opvallend bericht; Een derde van het ziekteverzuim heeft te maken met werkgerelateerde psychische klachten. Even verderop in het stukje kon je lezen dat werkstress is gestegen tot beroepsziekte nummer één. Werkstress kan ons allemaal raken. Vooral in het onderwijs en in de zorg is het risico hoog.

Durf jij te praten over stress op je werk?
Zeker in deze crisistijd kan het moeilijk zijn om dit probleem ter sprake te brengen. Als je met klachten loopt zoals bijvoorbeeld concentratieproblemen, wisselende buien, slecht slapen, is het belangrijk om dit wel te doen. Zo voorkom je dat je uiteindelijk opgebrand raakt.

Ik zie regelmatig mensen in mijn praktijk (inderdaad ook uit de zorg en het onderwijs) die de moed hebben om hulp te vragen. Het is belangrijk dat je merkt dat je er niet alleen voor staat. Niet al je werk is altijd even leuk maar het is de kunst hoe je ermee omgaat. Dit kan je voor een groot deel zelf beïnvloeden. Dat is waar je mee bezig gaat tijdens coaching. Door middel van oefeningen, gesprekken en  mindfulness krijg je weer grip op je persoonlijke functioneren.

Minister Lodewijk Asscher start een campagne tegen stress op het werk. Zowel werkgevers als werknemers hebben profijt van professionele en doelgerichte coaching. Het ziekteverzuim gaat omlaag en de productiviteit zal stijgen.  Ik zou zeggen;  werkstress?? Kom kennismaken bij coachpraktijk MindCare in Krimpen aan den IJssel!

Comments are closed.

Post Navigation