Vakantie relatiestress

Vakantie relatie stress Vakantierelatie stress

Ruzie in de caravan

Vorige week nog stonden wij op een camping in Kroatië. Heerlijke zonnige weer, strand op loopafstand, heerlijke terrasjes en een warme bakker om de hoek. Dit zijn top ingrediënten voor een geslaagde vakantie, toch?

Toch kan het ook best mis gaan. Vakantie samen is niet altijd een pretje. Want 24 uur met elkaar doorbrengen, samen een tent opzetten, last hebben van muggen, files of bijvoorbeeld vertragingen op Schiphol geven uiteraard spanning. Vakantie relatiestress. Dat bleek wel uit de geluiden die we hoorden uit de caravan naast ons. Er was een flinke ruzie gaande. Twee verhitte mensen die tegen elkaar tekeer gingen en allebei gelijk wilden hebben. Toen ik langsliep zag ik hoe het stoom zowat uit de oren kwam van mijn buurman. Waar de ruzie precies over ging heb ik niet gehoord maar heftig was het wel.

Bonje

Denk nu niet dat wij nooit bonje hebben (op vakantie) want dat ‘overkomt’ ons denk ik (bijna) allemaal. Ik hoop dat we dat wel iets zachter doen dan onze buren.. 😊
Het fijne is dat wij het achteraf met elkaar bespreken en weer goed maken.

Hoe kan je vakantie je relatie juist versterken?

Vakantie is dus een flinke relatie test.
Je komt elkaar écht tegen, je moet met elkaar samen werken en je bent ook nog eens verschillend.
Hoe kan je ervoor zorgen dat de vakantie juist een positieve boost geeft aan je relatie?

  1. Door uit te spreken waar je verwachtingen liggen. Wil je graag naar het strand of wil je juist graag wandelen? Geef duidelijk aan wat je wilt maar ben bereid om tot een compromis te komen.
  2. Door elkaar ruimte te geven. Je hoeft niet 24/7 hetzelfde te doen. Het is fijn om ruimte te hebben én te geven.
  3. Heb geduld. Stel dat de je partner (even) chagrijnig is. Zeg hier niet direct iets van. Zit er zogezegd niet direct bovenop.
  4. Raak elkaar veel aan. De (zomer) vakantie is bij uitstek het moment om fysiek te genieten van elkaar.
  5. Ben bezig met hoe je je partner lief kan hebben. Dit kan door even te helpen met koken, samen boodschappen te doen of door bijvoorbeeld complimentjes. Weet je wat de liefdestaal is van je partner? Doe hier de test.
  6. Heb je een keer ruzie gehad? Praat het op een rustig moment met elkaar uit en probeer elkaar te begrijpen.
  7. Maar vooral; Geniet samen!

Relatiehulp nodig?

Na de vakantie en na feestdagen is er meer vakantie relatiestress en zijn er meer aanmeldingen voor scheidingen dan in andere maanden maar ook voor relatie-coaching. Zie deze website.
Hoe zal het zijn als je de volgende vakantie écht samen kan genieten? Hebben jullie hier wat hulp voor nodig? Maak zo snel mogelijk een afspraak voor een intake bij mij als relatiecoach. Ik kijk niet naar schuld maar juist naar wat er verbindend werkt!

Comments are closed.

Post Navigation