Workshop christelijke ontspanningsoefeningen

christelijke ontspanningsoefeningen

Workshop
Van stress naar ontspanning
met Christelijke ontspanningsoefeningen

Workshop met informatie, een persoonlijk ontspanningsplan en gratis christelijke ontspanningsoefeningen via mail/ Dropbox.

Volgens de cijfers van het CBS hebben steeds meer mensen last van chronische stress. Dit kan zich uiten in diverse klachten zoals weinig concentratie, minder kunnen genieten, geen zin meer in dingen. Soms kunnen stress klachten zo ernstig zijn dat ze uitlopen in een burn out.
Wil je ook beter en gezonder omgaan met stress en op zoek naar hoe je zou kunnen ontspannen? Dan is deze workshop een mooie manier om je eigen stress signalen te herkennen en een persoonlijk ontspanningsplan te maken.

Levenssituaties

De meeste situaties die stress kunnen veroorzaken, zijn simpelweg de dingen waarvoor we nu eenmaal op momenten in ons leven voor komen te staan. Ze zijn dus op zichzelf niet synoniem aan stress. Het gaat erom hoe we persoonlijk met deze situaties omgaan. Situaties op ons werk, in ons gezin of in relaties kunnen stress opleveren. Iedereen krijgt in zijn leven te maken met stressvolle levenssituaties. Te veel stress kan gevoelens van angst, onzekerheid, druk, gejaagdheid en boosheid opleveren. Of we en in welke mate we stress ervaren, is per persoon verschillend.

Wil je ook beter omgaan met stress door christelijke ontspanningsoefeningen?

Het doel van deze workshop is dat je leert herkennen wat je persoonlijke stress is en hoe je hier beter mee om kan gaan. Je krijgt praktische handvatten toegereikt om ongezonde stress beter te hanteren. Daarbij maak je een persoonlijk stress – ontspanningsplan. Het programma wordt steeds afgewisseld met  christelijke ontspanningsoefeningen. Deze krijg je digitaal mee naar huis. Christelijke ontspanningsoefeningen zijn gebaseerd op het leven met God.
Matheus 11: 28 Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven.

Resultaten van de ontspanningsoefeningen:

√   De ademhaling wordt rustiger
√   Je ademhaling is niet meer hoog maar laag vanuit je buik
√   Angstgevoelens worden minder
√  Je voelt je veilig bij God
√  Je lichaam komt merkbaar tot rust
√   De bloeddruk daalt of stabiliseert
√   Spierspanning wordt minder
√   Je adrenaline spiegel daalt
√   Je hartslag gaat naar beneden

Mindfulness staat voor leven met aandacht.
Om inzicht te verwerven in je persoonlijke grenzen van gezonde en ongezonde stress zal de workshop starten met informatie over stress. Daarna gaan we met elkaar in gesprek. Je zal als deelnemer leren je persoonlijke stress-signalen te herkennen. Hiervoor maak je tijdens de workshop een eigen plan van aanpak. Met dit plan van aanpak leer je om te gaan met stress en om dit binnen gezonde grenzen te houden.

Tijdens de workshop maken we gebruik van stress-reductie theorie van Mindfulness en maak je kennis met diverse soorten meditatie en ontspanningsoefeningen.
Christelijke ontspanningsoefeningen zijn fijn voor mensen die bewust kiezen voor oefeningen waarbij de basis ligt in geloof en vertrouwen op God.

De workshop wordt gegeven in een kleine groep.
Kosten zijn € 65,- p.p. incl. btw en koffie en thee.
Met werkboekje en gratis luisterbestanden.

Deze workshop kan je ook individueel aanvragen en ook voor groepen, bedrijven en teams.
Neem contact op om je aan te melden of voor meer informatie.

Aanvragen van de workshop christelijke ontspanningsoefeningen voor een groep kan via mail info@coachpraktijkmindcare.nl
Telefoonnummer 0629294254
Krimpen aan den IJssel
Zuid-Holland