Christelijke ontspanningsoefeningen

Christelijke ontspanningsoefeningenchristelijke ontspanningsoefeningen

Voel je je soms leeg aan het eind van de dag? Merk je mentaal of fysiek dat je soms op of over je grenzen gaat?Heb je last van stress?
Stressgevoelens ontstaan als ons gevoel van comfort en veiligheid teveel wordt aangetast. Hoewel spanning ook positief kan zijn ervaren we het in de meeste gevallen negatieve gevoelens zoals angst, onzekerheid, gejaagdheid of boosheid.
In hoeverre en in welke mate we stress ervaren is per persoon verschillend.

Het CBS heeft een onderzoek (november 2018) gedaan naar Burn-out klachten. Hieruit blijkt dat steeds meer mensen klachten hebben van stress en psychische vermoeidheid. Lees daarover op de website van het CBS

Levenssituaties

Het leven is anders dan tientallen jaren geleden. Zowel qua werk als qua gezinsleven zijn er veel veranderingen. Werk is vaak dynamisch en er is geen of veel minder sprake van routine. Daarnaast staat er druk op veel gezinnen doordat bijvoorbeeld beide ouders werken. De meeste situaties die stress kunnen veroorzaken zijn simpelweg de dingen waarvoor we nu eenmaal op momenten in ons leven voor komen te staan. Het gaat dan over situaties zoals: verhuizing, het krijgen en opvoeden van kinderen, zorgen door je werk of ziektes en overlijdens. Hoewel ze op zichzelf niet eens allemaal synoniem staan voor stress ontstaat deze toch. De belangrijkste factor is hoe we persoonlijk met deze situaties omgaan.

Kortom, zou jij willen leren hoe je hoe je hier goed mee om kan gaan? Wil je christelijke ontspanningsoefeningen leren? Dan wil ik je hier graag bij helpen.

Wil je ook beter omgaan met stress door Christelijke ontspanningsoefeningen?

Het doel van dit coachtraject is dat je in de eerste plaats leert herkennen wat jouw persoonlijke stress is. Wat zijn jouw triggers en waardoor komt dat? In de tweede plaats ontdek je hoe je hier beter mee om kan gaan. Je krijgt praktische handvatten toegereikt om ongezonde stress beter te hanteren. Tijdens de sessies leer je christelijke ontspanningsoefeningen en deze krijg je als luisterbestanden digitaal mee naar huis.

Resultaten van de ontspanningsoefeningen:

√   Je ademhaling wordt rustiger en zit niet meer hoog maar laag vanuit je buik
√   Angstgevoelens worden minder
√   Meer los kunnen laten en vertrouwen op God
√   Het lichaam komt merkbaar tot rust
√   De bloeddruk daalt of stabiliseert
√   Spierspanning wordt minder
√   Het adrenaline gehalte daalt
√   De hartslag gaat naar beneden

Inhoudelijk bestaat deze coaching uit informatie, coaching, Christelijke ontspanningsoefeningen uit de Aandachttraining en het maken van een persoonlijk ontspanningsplan.
Met dit totaalplan leer je om te gaan met stress en om dit binnen gezonde grenzen te houden.

GOD geeft vrede

In dit leven hebben we allemaal te maken met gebrokenheid. Geloof neemt dat niet weg. God belooft ons wel vrede. Daarvoor maken we gebruik van stress-reductie theorie vanuit de Aandachtstraining én maak je kennis met diverse soorten meditatie en ontspanningsoefeningen gecombineerd met gebed of Bijbelteksten.
Christelijke ontspanningsoefeningen zijn fijn voor mensen die bewust kiezen voor oefeningen waarbij de basis ligt in geloof en vertrouwen op God.

Coachplan ontspanningsoefeningen praktisch

Dit korte traject bevat  3 persoonlijke coach-sessies van een uur
Daarbij ontvang je luisterbestanden – christelijke ontspanningsoefeningen
Persoonlijk ontspanningsplan
De kosten zijn € 149,- p.p. excl. btw

Maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan de workshop die regelmatig wordt georganiseerd in de praktijk.

Plan je individuele coaching voor christelijke ontspanning via mail: info@coachpraktijkmindcare.nl
Telefoonnummer 0629294254
Krimpen aan den IJssel
Zuid-Holland