broer – zussen relatietherapie voor volwassenen

Broer – zussen relatietherapie / coaching voor volwassenen

Zussen relatietherapie Het bijzondere van de relatie tussen broers en of zussen is dat je met elkaar verbonden bent vanaf je geboorte. Je draagt (meestal) dezelfde genen en groeit met elkaar op. Als gezin ga je met elkaar op vakantie, je viert met elkaar de feestdagen en er worden rituelen ontwikkeld. In de kindertijd speel je met elkaar én ruzie of vecht je met elkaar. Ruzie maken als kinderen is meestal heel gezond. Je leert grenzen aangeven en voor jezelf opkomen. De band kan heel sterk worden en je leven lang waardevol blijven. Uit onderzoek blijkt dat je relatie met je broers en of zussen heel bepalend is van hoe je later in het leven staat. Die band kan zorgen voor geluk en steun.  Een goede broer-zussen band is een band die je moet koesteren.

Als er ruzie is tussen broers of zussen

Naast gelukkige relaties kan een broer – zussen relatie ook zorgen voor veel pijn. Op volwassen leeftijd ben je vaak (onbewust) elkaars ijkpunt. Broers en zussen letten op elkaar en vergelijken zich met elkaar. Hierdoor kan er ruzie en verwijdering ontstaan. Dit kan over allerlei onderwerpen gaan zoals verwachtingen, geloof, jaloezie, kinderen en geld.

Een voorbeeld uit Psychologie magazine:

Ik heb altijd ruzie met mijn zus

Al heel lang maak ik ruzie met mijn zus. Ze is heel principieel en springt om de kleinste dingen uit haar vel. Toen ik bijvoorbeeld een gezamenlijk cadeau kocht voor onze broer nam ik aan dat we ieder tien euro zouden betalen, zoals altijd (we hebben twee broers). Mijn zus vond dat ik dat eerst had moeten vragen; die heisa duurde twee maanden.

Ik probeer conflicten uit de weg te gaan door sorry te zeggen, maar als ik dat niet meen, wordt ze daar weer kwaad over. We zien elkaar alleen nog op verjaardagen. Ik denk extra na bij alles wat ik zeg om haar niet boos te maken. Dat is heel vermoeiend. Waarom heb ik zo vaak ruzie met mijn zus, en kan ik geen betere relatie met haar hebben? Met mijn schoonzusjes heb ik een prima band”

Volwassen broer – zussen relatietherapie / coaching

Heb je het conflict met je zussen of broers geprobeerd op te lossen maar is dat nog niet gelukt? Willen jullie met elkaar de relatie als zus of broer versterken?  Dan ben je van harte welkom en is relatie-coaching de beste stap die je kunt zetten.
Na het kennis maken starten we met het onderzoeken van de relatiepatronen. Daarachter zoeken we naar de gevoelens die ten grondslag liggen. Door met elkaar in gesprek te zijn en elkaar nog beter te leren begrijpen zoeken we naar wat nodig is om de relatie te versterken. Hiernaast kijken we ook om naar de geschiedenis van elkaar. Wat voor zijn jullie overeenkomsten en verschillen? Als je je verdiept in elkaars leven kun je beter begrijpen waarom de ander is zoals die is. De relatie helemaal loslaten daar word je niet echt gelukkig van. Verbonden zijn met elkaar, elkaar respecteren en meer begrijpen dat kan wel.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op