Workshop ken je kwaliteiten!

workshop Kernkwaliteiten Ken je kwaliteiten en andere eigen aardigheden

Deze workshop geeft je zelfinzicht. Door helder zicht op je kwaliteiten ontdek je waar je uitdagingen liggen om je verder te ontwikkelen! Dit is spannend, intensief, confronterend, maar vooral heel uitdagend.

Tijdens de workshop ‘Ken je kwaliteiten’ ga je onder begeleiding van de coach eerst zelfstandig aan het werk. Daarna ga je samen met andere deelnemers ontdekken welke kwaliteiten jou uniek maken. Je komt er achter wat de motivatie van je gedrag is.
Tevens ontdek je wat er gebeurt wanneer je teveel van deze kwaliteiten inzet.
Het geeft je inzicht in welke mogelijkheden je zoal kunt inzetten om te ontwikkelen en te groeien.

Wat zijn kernkwaliteiten?

Kernkwaliteiten zijn specifieke persoonlijke eigenschappen die iemand bij uitstek kenmerken. Deze eigenschappen maken je uniek. Een kernkwaliteit geeft je inspiratie en maakt je creatief. Iedereen heeft een aantal van deze kwaliteiten. Alleen kernkwaliteiten zijn zo dominant, dat ze kunnen doorslaan en daardoor juist een valkuil worden. Dat is jouw schaduwkant. Iets wat je liever niet van jezelf wilt zien.

Bijvoorbeeld: iemand met de kernkwaliteit behulpzaamheid kan doorslaan in bemoeizucht. Flexibiliteit kan doorslaan in wispelturigheid. Dat zijn dan valkuilen. Wanneer iemand doorschiet in een bepaalde kwaliteit, kan dat irritaties oproepen. In dat geval heet dat een allergie. De vervelende eigenschap van de ander verbergt echter een kwaliteit in zich, die voor degene die er allergisch voor is een belangrijk ontwikkelpunt kan zijn. Dit ontwikkelpunt is de uitdaging.

De workshop duurt 3 uur.
Deze workshop is ook aan te vragen voor groepen en teams of vrouwenochtenden.
De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de groep. Vraag gerust om informatie.