Workshop christelijke ontspanningsoefeningen

Workshop christelijke ontspanningsoefeningen woensdag 21 februari van 10.00 – 12.00

Neem contact op via het formulier of via de Whatsapp link die je ziet.

Neem een dekentje en een kussentje mee.
Doe makkelijke kleding aan
Kosten; eenmalig € 50,- incl. koffie/ thee
De groep bestaat uit maximaal 4 personen.

Iedereen heeft van tijd tot tijd op last van spanning. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door de angst voor wat er in de wereld aan de hand is, doordat je werk of studie of door wat je in het verleden hebt meegemaakt. Stress (en trauma’s) hebben niet alleen effect in ons brein, maar ook op ons lichaam. Vaak geeft het lichaam signalen van teveel stress. Je spieren gaan vastzitten, je hartslag wordt hoger en er wordt meer adrenaline aangemaakt. Dit merken we bijvoorbeeld door lage rugpijn en nek- en schouderklachten of  buik- en hoofdpijn.

Deze Workshop een goede manier om op zoek te gaan naar vrede en ontspanning in je lichaam en geest. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met (diepte) ontspanningsoefeningen. Daarvoor krijg je informatie over de theorie van stress en je maakt een klein persoonlijk ontspanningsplan.
De laatste oefening in deze workshop is gebaseerd christelijke mindfulness en Somatic vibration practice. Dit zijn prachtige methodieken die helpen om je met je lichaam te verbinden en lichamelijke spanning te ontladen. Hierdoor komt er een diepgaand herstelproces op gang.

Reactie van een deelnemer: “Een heerlijke les met goede voeding voor mijn mentale gezondheid”

Diepe ontspanning voor lichaam en geest

Ben je als christen op zoek naar ontspanning en een manier waarop je liefdevol met jezelf met je omgeving om kan gaan? Hoe je om kan gaan met je emoties? Zoek je daarbij ook een fijne manier om te ontspannen? Dan is deze workshop echt wat voor jou. Het doel van deze workshop is dat je leert herkennen wat je persoonlijke stress is en een start maken met ontspanningsmethoden.. Hiervoor ontvang je praktische handvatten. Het programma geeft informatie en leert je twee fijne ontspanningsoefeningen waarmee je thuis ook mee verder kan. De workshop doe je voor jezelf en je hoeft niets te vertellen over jezelf.

Matheus 11: 28 Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven.

Resultaten van ontspanningsoefeningen:

√   De ademhaling wordt rustiger
√   Angstgevoelens worden minder
√   Je voelt je veilig bij God
√   Je lichaam komt merkbaar tot rust
√   De bloeddruk daalt of stabiliseert
√   Spierspanning wordt minder
√   De adrenaline spiegel daalt
√   Je hartslag gaat omlaag

Achtergrond en theorie

Tijdens de workshop maken we gebruik van onder andere de stressreductie theorie uit de christelijke mindfulness training en lichaamsgerichte theorie uit de Polyvagaal theorie. De oefening zijn meditaties en Somatic vibration practice. Dit breng een aangenaam en diepgaand herstelproces op gang.
De basis ligt in geloof en vertrouwen op God én de verantwoordelijkheid die we als mens hier op aarde kunnen nemen om voor onze (mentale) gezondheid te zorgen.

Hierbij een ontspanningsoefening die je vast kunt luisteren:

 

Neem contact op om je aan te melden of voor meer informatie.

Aanvragen van de workshop christelijke ontspanningsoefeningen voor een groep kan via mail info@coachpraktijkmindcare.nl
Telefoonnummer 0629294254
Lekkerkerk
Zuid-Holland

De inrichting van de praktijk