Is seks in je relatie ‘de kers op de taart’?

Is seks ‘de kers op de taart’ voor jullie relatie?Seks in je relatie

Over seksuele verschillen in de relatie.

Hoe belangrijk is seks in jullie relatie?
Is seks in je relatie de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’?

Betekenis Kers op de taart:
Het gezegde ‘de kers op de taart‘ verwijst naar een extra toevoeging die het geheel ten goede komt. De taart is het werk en de kers vormt de finishing touch. De kers maakt de taart af en zorgt voor het extraatje.

In gesprekken met stellen is seks één van de onderwerpen die langs komt. Want binnen een relatie denken stellen regelmatig heel verschillend over de beleving en het belang van seks . Het is iets van twee personen maar tegelijk heel persoonlijk. Ieder individu heeft andere gedachten, gevoelens en verlangens met betrekking tot seksualiteit. Het heeft ook met zoveel aspecten te maken. Bijvoorbeeld je opvoeding, ervaringen, beleving en cultuur.

Seks is als de kers op de taart voor vrouwen

Om toch stiekem te generaliseren merk ik dat seks voor veel vrouwen de kers op de taart is. Als het hele plaatje klopt, je voelt je echt verbonden met elkaar, de sfeer is goed en je hebt rust, dan is seks de finishing touch. Het extraatje dat het helemaal af maakt. De taart is dan helemaal compleet.

Seks is het deeg van de taart voor mannen

Voor mannen is het (meestal) een ander verhaal. Zij voelen juist door een fijne vrijpartij dat ze verbonden zijn en voelen zich dan echt geliefd. Zo gezegd is seks dus de taart zelf of het deeg van de taart. Zo is seks dus het basis-ingrediënt van de relatie. En nogmaals; dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Relatieproblemen op seksueel gebied

Ik merk dat als er relatieproblemen zijn ook vaak de intimiteit op een laag pitje staat. Soms is dit aspect van de relatie zelfs helemaal verdwenen. Het kan de primaire oorzaak zijn van de relatieproblemen maar ook het gevolg.
Het lastige is dat vrouwen bij relatieproblemen de taart niet meer versieren met de kers. Met andere woorden dat zij geen zin heeft in seks omdat zij zich niet verbonden voelt. Voor mannen helpt het juist als eerst de seks fijn is om zich dan meer emotioneel meer te verbinden. Zo voelen ze zich beiden niet meer verbonden met elkaar. En het wordt dan lastig om elkaar weer te vinden.

Wat is het advies?

Doordat seksualiteit zo complex in elkaar zit, is er geen standaard advies. Helaas. Tegelijk maakt dit het zo boeiend. Daarom heb ik een opleiding Seksuologische hulpverlening gevolgd. In mijn praktijk als relatiecoach wil ik dit belangrijke onderwerp met jullie bespreekbaar maken en met elkaar zoeken naar wat er nodig is om zowel emotioneel met elkaar verbonden te zijn als seksueel.
De kunst is om binnen je relatie openheid te zoeken om het samen over seks en over verlangens en gevoelens te hebben. Wacht hiermee niet tot je relatieproblemen hebt. Zorg er samen voor dat seks in je relatie een normaal onderwerp is waar je het samen over kunt hebben.

Als ik een advies mag geven dan is het om samen een kersentaart te bakken! Daar heb je een persoonlijk recept voor nodig om er wat lekkers van te maken. Het gaat bij seks om het samenspel, het finetunen en hoe je het best op elkaar kan inspelen. En realiseer je dat de werkelijkheid nooit hetzelfde is als de foto op het recept! Een beetje experimenteren mag!

Wil je wat inspiratie voor jullie taart?

Om een goed gesprek te hebben over seks is soms best lastig. Je kunt via deze link 25 vragen lezen die jullie aan elkaar kunnen stellen om het gesprek op gang te brengen.
Kom je er samen niet uit, is het te lastig of loop je vast op dit gebied? Met mij kan je alles bespreken.

Schroom niet en maak een afspraak!
Contact

Comments are closed.

Post Navigation