Mindfulness en Spreuken

Mindfulness en spreuken

bijbel meditatie
Zodra je in Mindfulness geïnteresseerd raakt wordt je geconfronteerd met ‘wijze’ spreuken, gedichten en lessen. Vaak leuk om te lezen omdat er in elk verhaal een boodschap zit. Bijvoorbeeld het verhaal van twee mannen aan de rivier. Een man vraag de ander om hem te helpen naar de overkant te komen. Waarop de ander zegt; “Waarom wil je naar de overkant? Daar ben je immers al. Het is maar uit welk perspectief je kijkt.”

Voor mij zijn verhalen met een diepere betekenis natuurlijk niet onbekend. Gelijkenissen noemen we dat. Bijzonder dat men nu doet of Mindfulness nieuw is en door mensen is uitgevonden, terwijl de bijbel vol staat van wijsheden, spreuken en gelijkenissen.

Ik wil je graag het volgende laten lezen. Een paar ‘mindfulness’ Spreuken;

27:1 Juicht niet over de dag van morgen, je weet niet wat hij brengen zal.
10:17 Wie liefdevol is, bewijst zichzelf een weldaad, wie wreed is, schaadt zichzelf.
10:22 Alleen de zegen van de Heer maakt rijk, zwoegen voegt daar niets aan toe.
15:31 Wie luistert naar de lessen van het leven schaart zich onder de wijzen.
29:26 Velen zoeken de gunst van een heerser, maar alleen bij de Heer vindt een mens zijn recht.

Wat ook mooi is: Prediker 3:4 4 Er is een tijd om te huilen en een tijd om te lachen, een tijd om te rouwen en een tijd om te dansen.

Neem het leven zoals het je gegeven is, kijk er nieuwsgierig naar, geniet als het kan, huil wanneer je verdriet hebt, maar kijk in alles omhoog naar Jezus, de verlosser. Zoek je wijsheid bij Hem want je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Meer leren over Leven met aandacht? In Januari starten weer nieuwe MBCT (Mindfulness Based Cognitive) Trainingen vanuit christelijk perspectief.
Kijk op //www.coachpraktijkmindcare.nl/aandachttraining/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation