Als je loslaat heb je twee handen vrij!

Coachpraktijk MindCare

Als je loslaat heb je twee handen vrij!
(Loesje)

Vandaag sprak ik een collega-coach die vertelde dat ze het heel druk had. Helaas niet met coachen maar met hoe kon ze meer klanten kon krijgen. Hoe ze nog meer omzet kon maken. Ze had ervaren dat ze heel hard moest werken voordat er aanmeldingen waren. Ze vond dit zo moeilijk dat ze adviezen vroeg, dure trainingen volgde en alles op alles zette om haar praktijk rendabel te maken.

Zij is niet de enige die haast krampachtig bezig is de zaken te regelen, het leven te plannen, zekerheid te garanderen. Het komt ons vaak ook niet zomaar aangewaaid. Niet alleen op professioneel gebied willen we de zaakjes voor elkaar hebben. Ook thuis, met de kinderen, het huishouden, in onze relatie, met vrienden en soms zo dat we zelfs op vakantie nog graag plannen, regelen en organiseren.

Het regelen en plannen heeft voordelen.
Althans dat denken we en vaak wordt dit te veel overschat. Natuurlijk geeft het zekerheid, duidelijkheid, en een gevoel van controle. Maar vergeet niet dat het ook stress oplevert en dat je zo de flexibiliteit en creativiteit in de weg staat. Het leven is niet maakbaar!

Loslaten is verliezen?
Dit denken we vaak. Als we wat meer durven loslaten kunnen we met de stroom mee gaan in plaats van tegen de stoom in. Surfen met de golfen in plaats van tegen de golfen. Hoe zal dat zijn?
Neem als voorbeeld de opvoeding. Dit is volgens mij het grote voorbeeld van loslaten. Het begint direct al na de bevalling bij het doorknippen van de navelstreng, loslaten van borstvoeding, loslaten en naar school brengen, loslaten en zelfstandig buiten laten spelen. Uiteindelijk loslaten in de grote wereld. Als je hier met creativiteit en flexibiliteit mee om kan gaan zal het ouderschap je makkelijker vergaan dan wanneer je het leven van je kinderen wilt plannen, regelen en boetseren. Zowel voor je kinderen als voor jezelf zal dat voordelen hebben; meer genieten, minder angst.

Na een poosje vertelde mijn collega-coach dat ze er mee gestopt was. Ik vroeg: “hoe bedoel je?”, “Nou”, antwoorde ze me, gestopt met me druk maken, gestopt met achter mensen aan te hollen. Ik heb er vorige maand voor gebeden” vertelde ze.” Ik heb het bij God neergelegd.” “En?” Vroeg ik nieuwsgierig. ”Nou, sindsdien heb ik elke dag een nieuwe ontmoeting, een nieuwe aanmelding of een ander fijn gesprek. Ik heb het idee dat het nu pas gaat stromen!”

Ik wil je uitdagen om ook meer los te laten, je leven te laten stromen.
Zou je dat willen? Loslaten van zaken en vertrouwen dat het goed komt?
Ik wil je hier graag bij helpen: www.coachpraktijkmindcare.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation