Workshop christelijke ontspanningsoefeningen

christelijke ontspanningsoefeningen

Workshop
Van stress naar ontspanning
met christelijke ontspanningsoefeningen

vrijdagmiddag 11 oktober 2019 van 13.30 tot 16.30.

Workshop met informatie, christelijke ontspanningsoefeningen en een persoonlijk ontspanningsplan.
“Een mooie middag met goede voeding voor mijn mentale gezondheid”

Volgens de cijfers van het CBS hebben steeds meer mensen last van chronische stress. Dit kan zich uiten in diverse klachten zoals weinig concentratie, minder kunnen genieten, geen zin meer in dingen en humeurig zijn.
Wil je ook beter en gezonder omgaan met stress en op zoek naar hoe je zowel lichamelijk als mentaal zou kunnen ontspannen? Dan is deze workshop een mooie manier om je eigen stress signalen te herkennen en een persoonlijk ontspanningsplan te maken.

Levenssituaties

De meeste situaties die stress kunnen veroorzaken, zijn simpelweg de dingen waarvoor we nu eenmaal op momenten in ons leven voor komen te staan. Ze zijn dus op zichzelf niet synoniem aan stress. Het gaat erom hoe we persoonlijk met deze situaties omgaan. Situaties op ons werk, in ons gezin of in relaties kunnen stress opleveren. Iedereen krijgt in zijn leven te maken met stressvolle levenssituaties. Te veel stress kan gevoelens van angst, onzekerheid, druk, gejaagdheid en boosheid opleveren. Of we en in welke mate we stress ervaren, is per persoon verschillend.

Wil je ook beter omgaan met stress door christelijke ontspanningsoefeningen?

Het doel van deze workshop is dat je leert herkennen wat je persoonlijke stress is en hoe je hier beter mee om kan gaan. Je krijgt praktische handvatten toegereikt om ongezonde stress beter te hanteren. Daarbij maak je een persoonlijk stress – ontspanningsplan. Het programma wordt steeds afgewisseld met  christelijke ontspanningsoefeningen. Christelijke ontspanningsoefeningen zijn gebaseerd op het leven met God.
Matheus 11: 28 Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven.

Resultaten van de ontspanningsoefeningen:

√   De ademhaling wordt rustiger
√   Angstgevoelens worden minder
√  Je voelt je veilig bij God
√  Je lichaam komt merkbaar tot rust
√   De bloeddruk daalt of stabiliseert
√   Spierspanning wordt minder
√   Je adrenaline spiegel daalt
√   Je hartslag gaat naar beneden

Om inzicht te verwerven in je persoonlijke grenzen van gezonde en ongezonde stress zal de workshop starten met informatie over stress. Daarna gaan we met elkaar in gesprek. Je bent vrij om wel of niet deel te nemen aan het gesprek. Je zal als deelnemer leren je persoonlijke stress-signalen te herkennen. Hiervoor maak je tijdens de workshop een eigen plan van aanpak. Met dit plan van aanpak in combinatie met de ontspanningsoefeningen leer je om te gaan met stress en om dit binnen gezonde grenzen te houden.

Tijdens de workshop maken we gebruik van stress-reductie theorie van Mindfulness en maak je kennis met diverse soorten meditatie en ontspanningsoefeningen.
Christelijke ontspanningsoefeningen zijn fijn voor mensen die bewust kiezen voor oefeningen waarbij de basis ligt in geloof en vertrouwen op God.

De volgende workshop staat gepland op vrijdagmiddag 11 oktober van 13.30-16.30

De workshop wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 5 deelnemers.
Kosten zijn € 75,- p.p. incl. btw, werkboek, koffie en thee.
Graag een handdoek meenemen en eventueel een klein kussentje.

Deze workshop kan je ook individueel aanvragen en ook voor groepen, bedrijven en teams.
Neem contact op om je aan te melden of voor meer informatie.

Aanvragen van de workshop christelijke ontspanningsoefeningen voor een groep kan via mail info@coachpraktijkmindcare.nl
Telefoonnummer 0629294254
Krimpen aan den IJssel
Zuid-Holland