Workshop christelijke ontspanningsoefeningen

Zomer workshop: Van stress naar ontspanning
met Christelijke ontspanningsoefeningen

Stressgevoelens ervaren we als spanning die optreed zodra ons gevoel van comfort en veiligheid teveel wordt aangetast. Soms is de spanning positief, maar in de meeste gevallen doelen we bij stress op de negatieve gevoelens van angst, onzekerheid, druk, gejaagdheid en boosheid die het oproept. Of we en in welke mate we stress ervaren, is per persoon verschillend.

Levenssituaties

De meeste situaties die stress kunnen veroorzaken, zijn simpelweg de dingen waarvoor we nu eenmaal op momenten in ons leven voor komen te staan. Ze zijn dus op zichzelf niet synoniem aan stress. Het gaat erom hoe we persoonlijk met deze situaties omgaan.

Zou je willen leren hoe je hoe je hier goed mee om kan gaan? Wil je christelijke ontspanningsoefeningen leren? Dan is deze workshop precies wat je zoekt.

Wil je ook beter omgaan met stress door Christelijke ontspanningsoefeningen?

Het doel van deze workshop is dat je leert herkennen wat je persoonlijke stress is en hoe je hier beter mee om kan gaan. Je krijgt praktische handvatten toegereikt om ongezonde stress beter te hanteren. Je leert christelijke ontspanningsoefeningen en deze krijg je digitaal mee als luister oefening.

Resultaten van de ontspanningsoefeningen:

√   De ademhaling wordt rustiger
√   Je ademhaling is niet meer hoog maar laag vanuit je buik
√   Angstgevoelens worden minder
√  Je lichaam komt merkbaar tot rust
√   De bloeddruk daalt of stabiliseert
√   Spierspanning wordt minder
√   Je adrenaline spiegel daalt
√   Je hartslag gaat naar beneden

De inhoud van deze interactieve workshop zal bestaan uit informatie, interactie en Christelijke Mindfulness oefeningen en het maken van een persoonlijk ontspanningsplan.
Mindfulness staat voor leven met aandacht.
Om inzicht te verwerven in je persoonlijke grenzen van gezonde en ongezonde stress zal de workshop starten met informatie over stress. Daarna gaan we met elkaar in gesprek. Je zal als deelnemer leren je persoonlijke stress-signalen te herkennen. Hiervoor maak je tijdens de workshop een eigen plan van aanpak. Met dit plan van aanpak leer je om te gaan met stress en om dit binnen gezonde grenzen te houden.

Tijdens de workshop maken we gebruik van stress-reductie theorie van Mindfulness en maak je kennis met diverse soorten meditatie en ontspanningsoefeningen.
Christelijke ontspanningsoefeningen zijn fijn voor mensen die bewust kiezen voor oefeningen waarbij de basis ligt in geloof en vertrouwen op God.

De volgende workshop is vrijdag 22 juni 2018 van 9.30-12.30
De workshop wordt gegeven in een kleine groep.
Kosten zijn € 45,- p.p. incl. btw en koffie en thee.

Deze workshop kan je ook individueel aanvragen en ook voor groepen, bedrijven en teams.
Neem contact op om je aan te melden of voor meer informatie.

Aanvragen van de workshop christelijke ontspanningsoefeningen voor een groep kan via mail info@coachpraktijkmindcare.nl
Telefoonnummer 0629294254
Krimpen aan den IJssel
Zuid-Holland