broer-zussen relatietherapie voor volwassenen

Broer-zussen relatietherapie / coaching voor volwassenen

Zussen relatietherapie Het bijzondere van de relatie tussen broers en of zussen is dat je met elkaar verbonden bent vanaf je geboorte. Je hebt dezelfde ouders en groeit met elkaar op. Als gezin ga je met elkaar op vakantie, je viert met elkaar de feestdagen en er worden rituelen ontwikkeld. In de kindertijd speel je met elkaar én ruzie of vecht je met elkaar. Ruzie maken als kinderen is meestal heel gezond. Je leert grenzen aangeven en voor jezelf opkomen. De band kan heel sterk worden en je leven lang waardevol blijven. Uit onderzoek blijkt dat je relatie met je broers en of zussen heel bepalend is van hoe je later in het leven staat. Die band kan zorgen voor geluk en steun.  Een goede broer-zussen band is een band die je zou kunnen koesteren.

Als er ruzie is tussen broers of zussen

Naast gelukkige relaties kan een broer – zussen relatie ook zorgen voor veel pijn. In de kindertijd kan er verwijdering ontstaan of conflicten. Vaak hebben we niet goed geleerd om deze goed op te lossen. Op volwassen leeftijd ben je toch vaak (onbewust) elkaars ijkpunt. Broers en zussen letten op elkaar en vergelijken zich met elkaar. Hierdoor kunnen er ook ruzies en verwijdering ontstaan. Dit kan over allerlei onderwerpen gaan zoals verwachtingen, geloof, jaloezie, kinderen en geld.

Een voorbeeld uit Psychologie magazine:

Ik heb altijd ruzie met mijn zus”

Al heel lang maak ik ruzie met mijn zus. Ze is heel principieel en springt om de kleinste dingen uit haar vel. Toen ik bijvoorbeeld een gezamenlijk cadeau kocht voor onze broer nam ik aan dat we ieder tien euro zouden betalen, zoals altijd (we hebben twee broers). Mijn zus vond dat ik dat eerst had moeten vragen; die heisa duurde twee maanden.

Ik probeer conflicten uit de weg te gaan door sorry te zeggen, maar als ik dat niet meen, wordt ze daar weer kwaad over. We zien elkaar alleen nog op verjaardagen. Ik denk extra na bij alles wat ik zeg om haar niet boos te maken. Dat is heel vermoeiend. Waarom heb ik zo vaak ruzie met mijn zus, en kan ik geen betere relatie met haar hebben? Met mijn schoonzusjes heb ik een prima band”

Hoe gaat broer-zussen relatietherapie & coaching?

Heb je het conflict met je zussen of broers misschien al geprobeerd op te lossen maar is dat nog niet gelukt? Willen jullie met elkaar de relatie als zus of broer versterken?  Dan ben je van harte welkom en is relatie-coaching de beste stap die je kunt zetten.
Ik ben relatietherapeut en systeemtherapeut heb me verdiept in de band tussen broers en zussen. Jullie zijn van harte welkom om met elkaar te zoeken naar het herstel en de verbetering van het contact.

In twee positieve sessies brengen we het patroon in beeld. Daarachter zoeken we naar de onderliggende gevoelens die ten grondslag liggen aan gedrag en patronen. We zoeken met elkaar waar de verandering kan plaatsvinden en wat je redelijkerwijs van elkaar nodig hebt.

Hiernaast kijken we ook om naar de geschiedenis van elkaar. Als je je verdiept in elkaars leven kun je beter begrijpen waarom de ander is zoals hij/ zij is. Hierdoor zal je elkaar nog beter begrijpen en kunnen afstemmen wat je van elkaar nodig hebt.

Wil je ook samen deze broer-zussen relatietherapie?
Voor broers en zussen vanaf 16 jaar tot 100 jaar.
Stuur dan een WhatsApp bericht naar mij op; 06 29294254 voor een afspraak.
Of via mijn contact formulier.

Elke sessie duurt 2 uur en kost € 75,-  per persoon met koffie & thee met wat lekkers.
Vooraf krijgen jullie een mail met opdrachten ter voorbereiding.
We plannen de afspraken wanneer het jullie samen uitkomt.
Locatie; coachpraktijk MindCare, landelijke boerderij in Lekkerkerk

Welkom!
Maak een afspraak.