Christelijke Aandachttraining

Christelijke Mindfulness trainingWat is Christelijke Mindfulness?

Deze Christelijke Mindfulness training is vanuit de kern anders dan een ‘gewone’ Mindfulness training. Het is een training om met aandacht aanwezig te zijn vanuit Gods Geest. Deze Aandachttraining helpt je om helder en objectief waar te nemen wat er aan gedachten en gevoelens zijn, zonder daarover te hoeven oordelen of piekeren. Centraal in deze training staat de intensieve zoektocht naar het ervaren en leven met Christus als middelpunt van je leven. Het is leren leven uit genade. Leer ervaren en zoeken naar rust en vrede in een leven vol gebrokenheid.

Leven met aandacht:

Als je meer ‘in het moment’ leeft, gaan gedachten minder makkelijk met je op de loop. Je kan ze – mild en met wat afstand – waarnemen zoals ze komen én ook weer gaan. Zo kan je leren om er op een nieuwe meer ondersteunende manier mee om te gaan. Hierdoor laat jij je minder door je gedachten meeslepen. Ook wordt dan duidelijk dat je niet altijd op dezelfde automatische manier hoeft te reageren: jij gaat opmerken dat je kunt kiezen hoe je wil reageren op een situatie.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is gericht op christenen die bewust vanuit hun geloof op zoek zijn naar vrede en rust.
Aanvankelijk werd Aandachttraining vooral aangeboden voor mensen met stress, vermoeidheid en (chronische)pijn. Later werd dit ook aangeboden aan mensen die lijden aan depressies en angst. Inmiddels wordt de training door veel mensen gevolgd doordat er steeds meer wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de goede resultaten van de training. Het komt erop neer dat iedereen kan profiteren van een meer aandachtig en bewust leven!

Lees meer

De kern van de Christelijke Mindfulness training

aanwezig zijn bij dat wat er is,
vriendelijk, mild,
om van daaruit keuzes te maken,
op zoek gaan naar de vruchten van de Geest in jou leven

opmerken hoe we reageren vanuit de automatische piloot,
hoe gemakkelijk we oordelen over onszelf en anderen,
hoe de capriolen van onze gedachten daar een rol in spelen,

ervaren dat we rust kunnen vinden bij God.
opmerken hoe rijk je bent gezegend door Zijn liefde.

Lees hier wat anderen hebben ervaren door deze christelijke Mindfulness training.
Heb je vragen of wil je een afspraak maken klik dan hier. Je bent van harte welkom.